Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/7/2018 22:53
Με γκολάρες των Κάνιας (32’) και Πρίγιοβιτς (82’) ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Βασιλεία στην Τούμπα και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το γκολ του Αγιέτι (82’) αφήνει τα πάντα ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς.

Το μικρότερο δυνατό προβάδισμα για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με 2-0 της Βασιλείας στην Τούμπα, ωστόσο μια «αδράνεια» στην άμυνα επέτρεψε στους Ελβετούς να μειώσουν σε 2-1 και να μπουν για τα καλά στο κόλπο πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο η υπεροχή του ήταν φλύαρη, αφού οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα. Μάλιστα η Βασιλεία «άγγιξε» το γκολ στο 12’ όταν ο Αγιέτι έσπασε την μπάλα στον Στόκερ, αλλά ο τελευταίος ήταν άστοχος στο τελείωμα του.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 22’, με τον Βαρέλα να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πέλκα. Τρία λεπτά μετά ο Όμλιν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κάνιας, όμως στο 32’ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποκρούσει το ασύλληπτο μονοκόμματο σουτ του Ισπανού έξω από την περιοχή (1-0). Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που είχαν τον έλεγχο ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Ντιέ πέρασε φοβερή κάθετη πάσα στον Αγιέτι, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο «Δικέφαλος» «φλέρταρε» με το 2-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’), όμως ο Όμιλν απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Λημνιού από το ύψος της μικρής περιοχής. Τη σέντρα έβγαλε ο Ζαμπά, ο οποίος στο 71’ έκανε νέο γύρισμα από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Βασιλείας να διώξει ενστικτωδώς.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο, δεν απειλούνταν από την αντίπαλο τους και στο 77’ «άγγιξαν» ξανά το γκολ με μακρινό σουτ του Πέλκα, που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Το 2-0 για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 80’ και με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Πρίγιοβιτς έσπασε τη μπάλα στον Λημνιό, αυτός έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Σέρβος με όμορφο σουτ στην κίνηση διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Και εκεί που όλα εξελίσσονταν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, η Βασιλεία μείωσε από το… πουθενά στο 82’. Ο Στόκερ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος και κατέληξε στον αφύλαχτο Αγιέτι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει με κεφαλιά για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει απάντηση και το τελικό σκορ αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση, με τον «Δικέφαλο» πάντως να πηγαίνει με προβάδισμα στην Ελβετία.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (Σάκχοφ 92'), Κάνιας, Ζαμπά (Ελ Καντουρί 72΄), Πρίγιοβιτς (Ουάρντα 82')

Βασιλεία: Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούτσι, Ομπερλίν (Καλούλου 62΄), Ντιε, Αγέτι, Μπαλάντα, Πετρέτα (Κάιζερ 44' )

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.