Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Με Σέλτικ ή Ρόζενμποργκ η ΑΕΚ

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Με Σέλτικ ή Ρόζενμποργκ η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/7/2018 13:13
Το νικητή του ζευγαριού Σέλτικ-Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Σέλτικ από τη Σκωτία ή τη Ρόζενμποργκ από τη Νορβηγία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον 2ο προκριματικό και ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την «Ένωση».

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 7 ή 8 Αυγούστου σε Σκωτία ή Νορβηγία, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα μετά (14/8) στο ΟΑΚΑ.

Το προφίλ της Σέλτικ

Η Σέλτικ είναι πρωταθλήτρια Σκωτίας την τελευταία επταετία. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το εγχώριο τρέμπλ, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Μπρένταν Ρότζερς. Δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας με άνεση την Αλασκέρτ από την Αρμενία (3-0, 3-0), ενώ το σκωτσέζικο πρωτάθλημα ξεκινά στις 4 Αυγούστου.

Την περασμένη σεζόν έφτασε ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας μάλιστα την Ρόζενμποργκ στον 3ο προκριματικό. Τερμάτισε 3η σε όμιλο με Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ και οδηγήθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Ζενίτ.

Δύναμη της η επίθεση με την παρουσία των Μούσα Ντεμπελέ, Οντσόν Εντουάρ και Λι Γκρίφιθς. Πρώτος της σκόρερ πέρσι ήταν ο Άγγλος μέσος Σκοτ Σινκλέρ με 18 τέρματα. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει επίσης ο Σκωτσέζος μέσος και αρχηγός, Στοκ Μπράουν, ενώ στα τέλη του Ιουνίου παραχώρησε στην Σαουθάμπτον τον διεθνή χαφ, Στούαρτ Άρμστρονγκ αντί 7 εκατ. λιρών.

Το προφίλ της Ρόζενμποργκ:

Η Ρόζενμποργκ θεωρείται μακράν η πιο πετυχημένη ομάδα στη Νορβηγία έχοντας κατακτήσει 25 πρωταθλήματα, εκ των οποίων τρία συνεχόμενα από το 2015. Η ομάδα από το Τρόντχαϊμ κατέκτησε το πρωτάθλημα την περυσινή σεζόν τερματίζοντας με εφτά βαθμούς διαφορά σε σχέση με την δεύτερη Μόλντε, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, υπολειπόμενη δύο βαθμών σε σχέση με την πρωτοπόρο Μπραν μετά την συμπλήρωση 16 αγωνιστικών.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την ισλανδική Βαλούρ καταφέρνοντας να ανατρέψει το 1-0, σκορ με το οποίο ηττήθηκε στην Ισλανδία σε 3-1 στο «Λέρκενταλ». Ο Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν, ο οποίος βρισκόταν για μια πενταετία στον πάγκο του νορβηγικού συλλόγου, αποχώρησε ξαφνικά και αφού μόλις είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Σέλτικ . Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ανέλαβε ο Ολλανδός προπονητής της ακαδημίας Ρίνι Κούλεν.

Ο διεθνής Δανός επιθετικός, Νίκλας Μπέντνερ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Ρόζενμποργκ στην επίθεση. Αυτός μαζί με τον Δανό στράικερ, Αλεξάντερ Σέντερλουντ συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Μόρτεν Κόνραντσεν στον άξονα ενώ πρέπει να γίνει αναφορά για τον 18χρονο Ερικ Μπότχαϊμ, που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο.

Η ανάλυση των ομάδων από την ΠΑΕ ΑΕΚ:


Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Με Σέλτικ ή Ρόζενμποργκ η ΑΕΚ
Ομάδες με ιστορία και παράδοση στην Ευρώπη είναι οι δύο υποψήφιες αντίπαλοι της ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League 2018-19.

Το www.aekfc.gr παρουσιάζει τη Σέλτικ και τη Ρόζενμποργκ που θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου στο Celtic Park και την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο Lerkendal του Τροντχάιμ.

Η ταυτότητα της Σέλτικ

Πλήρης ονομασία: The Celtic Football Club
Έτος ίδρυσης: 1887
Χώρα/Πόλη: Σκωτία/Γλασκώβη
Διακρίσεις: 49 Πρωταθλήματα Σκωτίας, 38 Κύπελλα Σκωτίας, 17 Λιγκ Καπ Σκωτίας, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (1967)
Γήπεδο/Χωρητικότητα: Celtic Park (60.411 θέσεις)

Την περασμένη σεζόν

Ενα ακόμα νταμπλ για τη Σέλτικ, το 17ο στην ιστορία της (Πρωτάθλημα και Κύπελλο Σκωτίας) αλλά και τρεμπλ, αφού κατέκτησε και το Λιγκ Καπ. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο τρεμπλ για τους «Καθολικούς» που έχουν φτάσει αισίως τα 7 σερί πρωταθλήματα, καθώς η μακρά περίοδος παρακμής της μεγάλης αντιπάλου Ρέιντζερς επιτρέπει στη Σέλτικ να κυριαρχεί με άνεση. Στο Πρωτάθλημα άφησε πίσω 11 βαθμούς την Αμπερντίν, ενώ νίκησε τη Μάδεργουελ και στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και σε αυτόν του Λιγκ Καπ με το ίδιο σκορ, το 2-0!

Στην Ευρώπη έφτασε στους ομίλους του Champions League και αντιμετώπισε τις Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν και Αντερλεχτ με συγκομιδή 3 βαθούς που της επέτρεψαν να παίξει στη φάση των 32 του Europa League και να αποκλειστεί από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με νίκη 1-0 εντός και ήττα 3-0 εκτός.

Τη φετινή σεζόν

Στον πρώτο προκριματικό του Champions League απέκλεισε την Αλασκέρτ από την Αρμενία με 3-0 εντός και 3-0 εκτός και την Τετάρτη 25 Ιουλίου αντιμετωπίζει τη Ρόζενμποργκ στη Γλασκώβη. Ρεβάνς την 1η Αυγούστου στη Νορβηγία. Το σκωτσέζικο Πρωτάθλημα αρχίζει στις 4/8 με τη Σέλτικ να υποδέχεται τη Λίβινγκστον. Δεύτερη αγωνιστική 11/8 στο Εδιμβούργο με αντίπαλο τη Χαρτς

Στην Ευρώπη

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1967 με την ανίκητη ομάδα του Τζοκ Στιν που είχε κατακτήσει όλους τους τίτλους εκείνης της σεζόν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ Σκωτίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών) αποτελεί την κορυφαία στιγμή της Σέλτικ στην Ευρώπη. Είχε κάνει την ανατροπή στον τελικό της Λισαβόνας και είχε νικήσει 2-1 την Ίντερ, φέρνοντας για πρώτη φορά το πιο μεγάλο από τα ευρωπαϊκά τρόπαια σε βρετανικό έδαφος. Βρέθηκε στον τελικό και το 1970 αλλά ηττήθηκε από τη Φέγενορντ, ενώ έχασε και σε έναν ακόμα τελικό, αυτόν του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με 3-2 από την Πόρτο το 2003. Είναι ένα μεγάλο όνομα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με συνολικά 350 ματς!

Η ταυτότητα της Ρόζενμποργκ

Έτος ίδρυσης: 1917
Χώρα/Πόλη: Τροντχάιμ/Νορβηγία
Διακρίσεις: 25 Πρωταθλήματα Νορβηγίας, 11 Κύπελλα Νορβηγίας, 3 Σούπερ Καπ Νορβηγίας
Γήπεδο/Χωρητικότητα: Lerkendal Stadion (21,405)

Την περασμένη σεζόν

Πρωταθλήτρια 2017 για 3η σεζόν στη σειρά και συνολικά 17η στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ρόζενμποργκ στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Αφησε πίσω της 7 βαθμούς τη Μόλντε. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τη Βαλερένγκα με 1-2, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τον 12ο όμιλο του Europa League (με Ρεάλ Σαραγόσα, Βαρντάρ και Ζενίτ) και αποκλείστηκε με συγκομιδή 5 βαθμών. Νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Αγιαξ με δύο νίκες στα πλέι οφ του Europa League και είχε αποκλειστεί στον γ’ προκριματικό του Champions League από τη Σέλτικ με 0-0 εκτός και 0-1 εντός

Τη φετινή σεζόν

Μετά από 16 αγωνιστικές στο νορβηγικό πρωτάθλημα, η Ρόζενμποργκ είναι δύο βαθμούς πίσω από την Μπραν (35-33). Επόμενος αγώνας στις 5/8 εκτός έδρας με τη Ρανχάιμ και μεθεπόμενος εντός έδρας στις 12/8 με τη Στάμπαεκ. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζει την Τετάρτη 25 Ιουλίου τη Σέλτικ στη Γλασκώβη για τον β’ προκριματικό του Champions League. Ρεβάνς την 1η Αυγούστου στη Νορβηγία. Στο Κύπελλο Νορβηγίας έχει φτάσει στα προημιτελικά και αντιμετωπίζει τη Βαλερένγκα σε αγώνα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Στην Ευρώπη

Η παρουσία της Ρόζενμποργκ στα ευρωπαϊκά κύπελλα χρονολογείται από το 1965, όμως από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά η νορβηγική ομάδα άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Έχει φτάσει 11 φορές σε φάση ομίλων Champions League και σε δύο περιπτώσεις (1996-97 και 2000-01) προχώρησε και στον επόμενο γύρο.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.