Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο τον «τελικό της παρηγοριάς»

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο τον «τελικό της παρηγοριάς»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/7/2018 19:56
Το Βέλγιο κέρδισε με 2-0 την Αγγλία στον μικρό τελικό του Μουντιάλ και τερμάτισε στην κορυφαία θέση της ιστορίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μενιέ (4’) και Αζάρ (82’) τα γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους».

Πήρε το… χάλκινο το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-0 της Αγγλίας στον «τελικό της παρηγοριάς» και εξασφάλισαν την 3η θέση στο τουρνουά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους Βέλγους, που προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Λουκακού βρήκε πολύ ωραία τον Τσαντλί, στα αριστερά, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Μενιέ με προβολή από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-0. Μ' αυτό το γκολ το Βέλγιο έγραψε ιστορία, καθώς ο Μενιέ έγινε ο 10ος διαφορετικός σκόρερ της ομάδας σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η Αγγλία ήταν άφαντη στο πρώτο ημίχρονο και το Βέλγιο είχε αρκετές στιγμές για να «κλειδώσει» το ματς. Στο 12’ ο Πίκφορντ απέκρουσε το σουτ του Ντε Μπρόινε, ενώ ακολούθησαν δύο καλά σουτ των Τίλεμανς (30’) και Αζάρ (34’) όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Στόουνς αντέδρασε σωστά. Στο 35’ ο Αντερβάιρελντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Τσαντλί υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έδωσε τη θέση του στον Βερμάελεν.

Η μοναδική ευκαιρία των Άγγλων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 23’, με τον Κέιν να πιάνει αέρα μετά από πάσα του Στέρλινγκ. Στην επανάληψη τα «τρία λιοντάρια» ανέβασαν την απόδοση τους και στο 54’ «άγγιξαν» την ισοφάριση με διαγώνιο σουτ του Λίνγκαρντ, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 69’ ο Κουρτουά μπλόκαρε το σουτ του Ντάιερ, ο οποίος στο 70’ πλάσαρε ιδανικά τον Βέλγο πορτιέρο αλλά ο Αλντερβάιρελντ έδιωξε στη γραμμή.

Στο 80’ το Βέλγιο βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το μονοκόμματο σουτ του Μέρτενς. Το γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε δύο λεπτά μετά. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την κάθετη πάσα για τον Αζάρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά με το δεξί τον Πίκφορντ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Αλντερβαϊρελντ, Μενιέ, Βίτσελ, Τιέλεμανς (78' Ντεμπελέ), Τσαντλί (39' Βερμάλεν), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (60' Μέρτενς)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (46' Λίνγκαρντ), Τρίπιερ, Ντάιερ, Τζόουνς, Λόφτους-Τσικ (81' Ντέλε Αλι), Ντελφ, Στέρλινγκ (46' Ράσφορντ), Κέιν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.