Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στους «16» μέσω… Fair Play η Ιαπωνία

Μουντιάλ 2018: Στους «16» μέσω… Fair Play η Ιαπωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2018 19:19
Η αδιάφορη Πολωνία επικράτησε με γκολ του Μπέντναρεκ (59') της Ιαπωνίας με 1-0, ωστόσο οι «μπλε σαμουράι» πήραν την πρόκριση ως δεύτεροι αντί της Σενεγάλης επειδή είχαν λιγότερες κίτρινες κάρτες από τους Αφρικανούς!

Η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που προκρίνεται χάρη στους κανόνες Fair Play της FIFA. Οι Ασιάτες γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την αδιάφορη Πολωνία, ωστόσο προκρίθηκαν εις βάρος της Σενεγάλης, που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Κολομβία. Οι «μπλε σαμουράι» είχαν ίδιους βαθμούς, διαφορά τερμάτων και επίθεση με τους Σενεγαλέζους (2-2 το μεταξύ τους ματς) και έτσι τη λύση έδωσαν οι… κάρτες. Η Ιαπωνία είχε 4 αντί 6 των Αφρικανών και πήρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Ιαπωνία προτιμήσει να παίξει συντηρητικά, δίχως ρίσκα. Η Πολωνία, που δεν ήθελε να αποχωρήσει χωρίς βαθμό από τη Ρωσία, είχε τον έλεγχο, ωστόσο δυσκολεύονταν να μετουσιώσει σε ευκαιρίες την υπεροχή της. Ενδεικτικό ότι με εξαίρεση την κεφαλιά του Γκροσίτσκι (32’), που «έβγαλε» δύσκολα ο Καβασίμα, η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα δεν απείλησε σημαντικά τους «μπλε σαμουράι».

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά ότι η Πολωνία βρήκε το γκολ που έψαχνε. Στο 59’, ο Κουρζάβα εκτέλεσε φάουλ, ο Μπέντναρεκ βρέθηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Με αυτό το σκορ, η Ιαπωνία έμενε εκτός, ωστόσο το γκολ του Μίνα στο ματς της Κολομβίας με τη Σενεγάλη άλλαξε τα δεδομένα. Οι Ασιάτες έπαιρναν την πρόκριση έχοντας λιγότερες κίτρινες από τους Σενεγαλέζους και το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… παρωδία. Η ομάδα του Ακίρα Νισίνο επέλεξε να ανταλλάζει πάσες αντί να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ποντάροντας ότι η Κολομβία θα κρατήσει το υπέρ της σκορ. To 1-0 και στα δύο παιχνίδια έμεινε ως το φινάλε και έτσι οι Ιάπωνες «σφράγισαν» την δεύτερη θέση χάρη στο… Fair Play.

Η τελική βαθμολογία:

1. Κολομβία 6 (+3)
2. Ιαπωνία 4 (+0) 4 κίτρινες κάρτες
3. Σενεγάλη 4 (+0) 6 κίτρινες κάρτες
4. Πολωνία 3 (-3)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.