Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Νίκη πρωτιάς για Κολομβία, αποκλείστηκε λόγω… καρτών η Σενεγάλη

Μουντιάλ 2018: Νίκη πρωτιάς για Κολομβία, αποκλείστηκε λόγω… καρτών η Σενεγάλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2018 18:58
Με γκολ του Μίνα (74’) η Κολομβία κέρδισε με 1-0 την Σενεγάλη και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ ως πρωτοπόρα του 8ου ομίλου. Αποκλείστηκαν λόγω καρτών οι Σενεγαλέζοι, έχοντας δύο περισσότερες κίτρινες από την Ιαπωνία!

Παρότι ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία, η Κολομβία έδειξε χαρακτήρα και με 2x2 στις επόμενες αγωνιστικές, εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά του γκρουπ. Οι «καφετέρος» κέρδισαν με 2-0 την Σενεγάλη και πλέον περιμένουν στους «16» τον ηττημένο από τον αγώνα του Βελγίου με την Αγγλία. Στον αντίποδα, οι Σενεγαλέζοι έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που αποκλείεται λόγω καρτών και έτσι η Αφρική δεν θα έχει εκπρόσωπο στα νοκ-άουτ μετά από 36 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες προτίμησαν να μην ρισκάρουν, με αποτέλεσμα το τέμπο του αγώνα να ήταν αρκετό χαμηλό και οι ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η πιο αξιόλογη φάση ήρθε στο 13’ με ένα φάουλ του Κιντέρο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Εντιαγέ, ενώ στο 31’ ο Χάμες αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις σε σετ παιχνίδι, ωστόσο η Κολομβία βρήκε τη λύση από στημένη φάση. Ο Κιντέρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μίνα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα της Σενεγάλης «γράφοντας» το 1-0 (74’).

Από εκείνο το σημείο το ματς πήρε φωτιά, αφού η Σενεγάλη έμενε έξω λόγω καρτών. Οι Αφρικανοί βγήκαν μπροστά ωστόσο με εξαίρεση το σουτ του Ισμαϊλά (77’), το οποίο εξουδετέρωσε ο Οσπίνα, δεν έβγαλαν φάσεις. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Κολομβία «σφράγισε την πρόκριση για τους «16» εν αντιθέσει με τους Σενεγαλέζους που έγιναν η πρώτη ομάδα που αποκλείεται μέσω καρτών.

Η τελική βαθμολογία:

1. Κολομβία 6 (+3)
2. Ιαπωνία 4 (+0) 4 κίτρινες κάρτες
3. Σενεγάλη 4 (+0) 6 κίτρινες κάρτες
4. Πολωνία 3 (-3)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.