Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: «Αγκαλιά» με την πρόκριση το Μεξικό

Μουντιάλ 2018: «Αγκαλιά» με την πρόκριση το Μεξικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2018 21:35
Μετά τη νίκη επί της Γερμανίας, το Μεξικό κέρδισε με 2-1 την Νότια Κορέα και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16». Βέλα (26’ πεν.) και Ερνάντες (66’) τα γκολ, μείωσαν στο 90+3’ με τον Σον οι Κορεάτες.

Με το ενάμιση πόδι στα νοκ-άουτ για 7η σερί φορά βρίσκεται το Μεξικό. Η «Τρι» έκανε το 2x2, επικρατώντας με 2-1 της Ν. Κορέας και πλέον βρίσκεται μια «ανάσα» από την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Βέβαια ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο αφού η Σουηδία έχει τρεις βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο και την αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική.

Το Μεξικό είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά δυσκολεύονταν να φτιάξει μεγάλες φάσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα τα Ν. Κορέας. Ωστόσο, ένα λάθος του Γιάνγκ να σταματήσει με το χέρι την μπάλα στην περιοχή από μπαλιά του Γκουαρδάδο έδωσε την ευκαιρία στον Βέλα (26’) να «γράψει» το 1-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η Ν. Κορέα προσπάθησε να απαντήσει και είχε κάποιες καλές στιγμές με Σον (39’, 45’) και Κι (55’), ωστόσο ο Οτσόα όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν. Το Μεξικό απάντησε στο 58’ με ωραίο σουτ του Γκουαρδάδο από το ημικύκλιο, ωστόσο ο Τσο Χιουν-Γου απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το δεύτερο γκολ για το Μεξικό ήρθε στο 66’. Ο Λοσάνο έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε αριστερά στον Τσιτσαρίτο. Αυτός «άδειασε» με εξαιρετική ντρίμπλα τον Γιονγκ Λι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 50 γκολ με το εθνόσημο (πρώτος σκόρερ). Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ των Μπλάνκο και Ράφα Μάρκες, σκοράροντας σε τρεις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ν. Κορέα έψαχνε το γκολ για να επιστρέψει στο ματς ωστόσο βασίζονταν αποκλειστικά στον Σον. Ο άσος της Τότεναμ δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Μεξικού όμως δεν είχε στηρίγματα. Το παιχνίδι «έσβησε» μετά το 70’, με τον Σον να μειώνει στις καθυστερήσεις με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής για το τελικό 2-1.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.