Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πάρτι πρόκρισης με πεντάρα το Βέλγιο

Μουντιάλ 2018: Πάρτι πρόκρισης με πεντάρα το Βέλγιο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2018 16:59
Με τους Αζάρ και Λουκάκου να πετυχαίνουν από δύο γκολ, το Βέλγιο διέλυσε με 5-2 την Τυνησία και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16». Το άλλο τέρμα ο Μπατσουαγί, που είχε και δοκάρι, μείωσαν με Μπρον και Καζρί οι Τυνήσιοι, που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Πάρτι πρόκρισης έστησε το Βέλγιο απέναντι στην Τυνησία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν εμφατική νίκη με 5-2 και εξασφάλισαν από την 2η αγωνιστική την πρόκριση για τους «16». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Αζάρ (7’ πεν., 51’) και Λουκάκου (16’, 45+3’), με τον τελευταίο να πιάνει τον Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης. Στον πίνακα των σκόρερ μπήκε και ο Μπατσουαγί (90’) ενώ οι Τυνήσιοι, που υποχρεώθηκαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές αμυντικών, μείωσαν με τους Μπρον (18’) και Καζρί (90+3’) για το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το Βέλγιο, αφού στο 6’ ο Αζάρ ανατράπηκε στο όριο της περιοχής από τον Μπεν Γιουσούφ και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα του πέναλτι, «γράφοντας» το 1-0. Οι Βέλγοι είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 16’ έφτασαν σε δεύτερο τέρμα. Μετά από λάθος του Μααλούλ, ο Μέρτενς έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Λουκάκου, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.

Η Τυνησία απάντησε άμεσα (18’), όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καζρί, ο Μπρον πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος του πέναλτι και μείωσε σε 2-1! Λίγα λεπτά μετά ο σκόρερ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, όπως και ο στόπερ Μπεν Γιουσουφ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα οι Τυνήσιοι έχασαν με τραυματισμό και τον βασικό τους γκολκίπερ.Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Αφρικανούς, που είχαν δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ των Σάσι (31’) και Καζρί (33’) για το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό δεν ήρθε και στο φινάλε του ημιχρόνου το Βέλγιο «καθάρισε» το ματς με όμορφο τελείωμα του Λουκάκου (45+3’), έπειτα από τρομερή κάθετη του Μενιέ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) ο Αζάρ βρήκε ξανά δίχτυα, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Αλντερβάιρελντ, εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ σε 4-1. Η Τυνησία δεν τα παράτησε και έψαξε ένα γκολ, όμως αυτό είχε αποτέλεσμα να αφήνει πολλά κενά στην άμυνα. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο νεοεισελθόντας Μπατσουαγί, ο οποίος σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες για το 5ο γκολ του Βελγίου.

Στο 76’ ο φορ της Τσέλσι απέφυγε τον Τυνήσιο γκολκίπερ αλλά ο Μεριά απομάκρυνε το πλασέ του στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπατσουαγί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από τα δύο μέτρα, ενώ στο επόμενο λεπτό νικήθηκε από τον Μουσταφά. Τελικώς, κατάφερε να σκοράρει στο 90’ με ωραίο πλασέ, έπειτα από σέντρα του Τίλεμανς. Στις καθυστερήσεις η Τυνησία πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Καζρί (90+3’) για το τελικό 5-2.

*Ο Λουκάκου σκόραρε 2+ γκολ για δεύτερο σερί ματς Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά τον Μαραντόνα το 1986. Ο φορ της Γιουνάιτεντ είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του Βελγίου σε μεγάλα τουρνουά (7 γκολ)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ, Καράσκο, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (68' Μπατσουαγί), Μέρτενς (86' Τιέλεμανς), Λουκάκου (59' Λουκάκου).

Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Μπεν Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον (24' Ναγκέζ), Σασί (59' Σλιτί), Σκίρι, Κάουι, Μεριέ, Καζρί, Μπαντρί, Μπεν Γιουσέφ (41' Μπεναλουάν).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.