Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Μοιρασιά για Δανία και Αυστραλία

Μουντιάλ 2018: Μοιρασιά για Δανία και Αυστραλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2018 17:00
Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Σαμάρα και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος αφήνει τα πάντα ανοιχτά στον όμιλο. Έρικσεν (6’) και Γέντινακ (38’ πεν.) οι σκόρερ, έκλεψε τις εντυπώσεις ο νεαρός Αρζάνι.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Δανίας με την Αυστραλία. Η Δανία προηγήθηκε νωρίς με την γκολάρα του Έρικσεν, ο Γέντινακ ισοφάρισε με πέναλτι για την Αυστραλία και το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς όσον αφορά την πρόκριση από τον 3ο όμιλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Δανία, η οποία προηγήθηκε με τη συμπλήρωση έξι λεπτών παιχνιδιού. Ο Γιόργκεσεν γύρισε ωραία την μπάλα στον Έρικσεν και εκείνος με τρομερό σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέσος της Τότεναμ στις τελευταίες 15 του συμμετοχές με την Εθνική ομάδα έχει συμμετοχή σε 18 γκολ (13 τέρματα, 5 ασίστ).

Η Δανία συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 24’ «άγγιξε» ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Γιόργκενσεν δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Η απάντηση της Αυστραλίας ήρθε στο 29’, με τον Κρίστενσεν να βάζει σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Λέκι από το ύψος του πέναλτι.

Το γκολ για τους «σόκερος» ήρθε λίγα λεπτά αργότερα (38’), με τον διαιτητή να κάνει χρήση του VAR και να δίνει πέναλτι σε χέρι του Πόουλσεν, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι. Ο Γέντινακ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε (σ.σ. έχει 16/16 πέναλτι με την Εθνική), παραβιάζοντας την εστία του Σμάιχελ μετά από 571 λεπτά.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Δανία μπήκε πιο δυνατά στο ματς «αγγίζοντας» το γκολ στο 51’, όμως το πλασέ του Σίστο από το ύψος του πέναλτι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ράιαν. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Σκανδιναβούς, αφού η Αυστραλία κέρδισε μέτρα και έψαξε το γκολ της ανατροπής. Στο 54’ ο Λάρσεν έκοψε σωτήρια τον Λέκι στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στο 68’ ο Ντάλσγκααρντ απότρεψε τον Κρούζε απ’ το να σκοράρει σε κενή εστία.

Οι «σόκερος» ήταν ελαφρώς ανώτεροι και στο 71’ «άγγιξαν» ξανά γκολ με σουτ-κεραυνό του Μούι έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε το φαλτσαριστό σουτ του Σίστο στο επόμενο λεπτό, με τους Δανούς πάντως να έδειχναν ότι βολεύονταν με το βαθμό.

Η είσοδος του 19χρονου Αρζάνι έδωσε επιθετική πνοή στην Αυστραλία, με τον 19χρονο άσο να δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στο 88’ ο άσος της Μέλμπουρν Σίτι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Σμάιχελ να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Δανός πορτιέρο είπε «όχι» και σε σουτ του Λέκι. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και τα πάντα μένουν ανοιχτά στον όμιλο, με τους Δανούς πάντως να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Δανία: Σμάιχελ, Κίερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σένε, Γιόργκενσεν (Κορνέλιους 68'), Πόουλσεν (Μπρέιθγουεϊτ 58'), Σίστο

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (Ιρβιν 82'), Λέκι, Κρούζε (Αρζάνι 68'), Ναμπούτ (Γιούριτς 75')


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.