Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στους «16» Ουρουγουάη και Ρωσία

Μουντιάλ 2018: Στους «16» Ουρουγουάη και Ρωσία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2018 19:53
Με γκολ του Σουάρες στην 100η συμμετοχή με του με το εθνόσημο, η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0 την Σαουδική Αραβία και «σφράγισε» -μαζί με την Ρωσία- το εισιτήριο για τη φάση των «16». Στο μεταξύ τους ματς θα κριθεί η πρωτιά.

Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0 την Σαουδική Αραβία και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ μαζί με την Ρωσία. Η «σελέστε» δεν ήταν καλή αλλά βρήκε δίχτυα με τον Σουάρες (23’) έπειτα από τραγική έξοδο του Σαουδάραβα γκολκίπερ. Ουρουγουάη και Ρωσία ισοβαθμούν πλέον στην κορυφή με 6 βαθμούς και το μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική θα κρίνει την πρωτιά, με τους οικοδεσπότες να βολεύονται και με την ισοπαλία εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων.

Το παιχνίδι δεν απέκτησε ποτέ καλό ρυθμό, αφού η Σαουδική Αραβία εμφανίστηκε πιο προσηλωμένη στο τακτικό κομμάτι σε σχέση με το βαρύ 5-0 κόντρα στην Ρωσία, ενώ η Ουρουγουάη έδειξε ξανά μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Όπως και κόντρα στην Αίγυπτο, η ομάδα του Ταμπάρες βρήκε τη λύση από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σάντσες στο 23’, ο Σαουδάραβας γκολκίπερ έκανε τραγική έξοδο και ο Σουάρες δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να «γράψει» το 1-0. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα σκόραρε στην 100η συμμετοχή του με το εθνόσημο ενώ έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που σκοράρει σε τρίτο Μουντιάλ.

Μετά το 1-0, η Σαουδική Αραβία κέρδισε περισσότερα μέτρα και έψαξε την ισοφάριση, ωστόσο με εξαίρεση δύο καλά του Χατάν (26’, 29’) δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους Ουρουγουανούς, που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Σαουδική Αραβία είχε την κατοχή αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην Ουρουγουάη, που είχε αρκεστεί στο γκολ του Σουάρες. Η ομάδα του Ταμπάρες έγινε απειλητική μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Καβάνι. Στο 80’ η κεφαλιά του Ουρουγουανού πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Αλοβάις έδιωξε με το πόδι το σουτ του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Ουρουγουάη «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.