Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Άλμα πρόκρισης για Σενεγάλη

Μουντιάλ 2018: Άλμα πρόκρισης για Σενεγάλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2018 20:04
Η Σενεγάλη κέρδισε με 2-1 την Πολωνία και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση, πιάνοντας την Ιαπωνία στην κορυφή του 8ου ομίλου. Τσιόνεκ (38’ αυτ.) και Νιάνγκ (60’) τα γκολ, μείωσαν με Κριχόβιακ (86’) οι Πολωνοί, που πλήρωσαν τα μεγάλα ανασταλτικά τους προβλήματα.

Με το δεξί μπήκε η Σενεγάλη στο Μουντιάλ. Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» επικράτησαν με 2-1 της Πολωνίας και απέκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης. Οι Αφρικανοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πολωνών και πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή με την Ιαπωνία, που νωρίτερα έκανε την έκπληξη επικρατώντας με το ίδιο σκορ της Κολομβίας. Κατώτερη των προσδοκιών η ομάδα του Ναβάλκα, που πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση.

Η Πολωνία πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Σενεγάλης. Η επιλογή του Ναβάλκα να βάλει τον Μίλικ δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Λεβαντόφσκι δεν «βγήκε», αφού ο φορ της Νάπολι δεν βοήθησε σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού και ο φορ της Μπάγερν ήταν τελείως αποκομμένος από τους υπόλοιπους.

Οι Πολωνοί κυκλοφορούσαν τη μπάλα αλλά δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο την Σενεγάλη, που έδειχνε επικίνδυνη στην κόντρα. Το πρώτο ημίωρο πέρασε χωρίς μεγάλες φάσεις, ωστόσο στο 38’ οι Αφρικανοί προηγήθηκαν από το… πουθενά. Ο Γκείγ επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Τσιόνεκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι.

Το παιχνίδι στράβωσε ακόμα περισσότερο για τους «αετούς» αφού στο ημίχρονο ο Μπλαστσικόβσκι ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αντικαταστάθηκε από τον Μπεντνάρεκ.

Στο δεύτερο μέρος η Πολωνία απείλησε πρώτη με ένα απευθείας φάουλ του Λεβαντόφσκι (50’) όμως οχτώ λεπτά μετά δέχτηκε δεύτερο τέρμα. Ο Κριχόβιακ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Νιάνγκ τσίμπησε τη μπάλα από τον Σέζνι,που βγήκε πολύ μακριά από την εστία του, και ο επιθετικός της Τορίνο πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ευθύνη φέρει και ο Μπεντνάρεκ, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί ότι ο Νιάνγκ είχε περάσει ξανά στο παιχνίδι (είχε βγει για να δεχθεί τη φροντίδα των γιατρών).

Το μόνο που κατάφεραν οι Πολωνοί ήταν να μειώσουν στο 86’ με κοντινή κεφαλιά του Κριχόβιακ, αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν απείλησαν ξανά την εστία της Σενεγάλης. Έτσι, η ομάδα του Αλιού Σισέ, που έγινε ο πρώτος Αφρικανός που συμμετέχει σε Παγκόσμια Κύπελλα και ως παίκτης και ως προπονητής, ξεκίνησε νικηφόρα στον όμιλο, αποκτώντας σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.