Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλοπ: «Στο DNA της Λίβερπουλ να κυνηγάει μεγάλα πράγματα»

Κλοπ: «Στο DNA της Λίβερπουλ να κυνηγάει μεγάλα πράγματα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2018 22:42
Ο Γιούργκεν Κλοπ έπλεξε το εγκώμιο της Ρεάλ και του Ζινεντίν Ζιντάν, στάθηκε στην εμπειρία της «βασίλισσας» στο θεσμό, ωστόσο τόνισε πως η Λίβερπουλ έχει DNA νικητή και πως η ομάδα του πρέπει να φέρει στο επίπεδό της το ματς για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο επηρεάζει το γεγονός ότι η Ρεάλ είναι για 3η σερί φορά στον τελικό: «Πως να ξέρω; Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες της Ρεάλ θα είναι πιο αισιόδοξοι εκείνα τα δευτερόλεπτα πριν την σέντρα. Όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί το παιχνίδι δεν τελειώνει τότε, μόλις αρχίζει. Η εμπειρία που έχουν είναι μεγάλο πλεονέκτημα, 100%, αλλά στο παιχνίδι δεν βοηθάει όλες τις φορές. Πρέπει να τους το κάνουμε όσο πιο δύσκολο γίνεται. Δεν μπορούμε να παλέψουμε στο επίπεδό τους αλλά η τακτική στο ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο για να φέρεις έναν αντίπαλο πιο κοντά στα μέτρα σου. Όταν είναι στο δικό σου επίπεδο, μπορείς να τους κερδίσεις.

Για την προετοιμασία που ακολούθησε: «Είχαμε 2 εβδομάδες να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να αναλύσουμε τον αντίπαλο. Η Ρεάλ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και όταν την βλέπεις να παίζει λες «ουάου, είναι πολύ δυνατοί». Όμως δεν έχουν παίξει ποτέ με μας».

Για την παρουσία της ομάδας του στον τελικό: «Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε έως εδώ, αλλά είμαστε εδώ γιατί είμαστε η Λίβερπουλ. Δεν είμαστε απλώς μια καλή ομάδα, είναι στο DNA του συλλόγου το να κυνηγάει τα μεγάλα πράγματα».

Για τον Ζιντάν: «Ο κόσμος μπορεί να λέει για τον Ζιντάν ότι δεν έχει και πολύ γνώση στην τακτική, αλλά το ίδιο λένε και για μένα. Δύο προπονητές, λοιπόν, στον τελικό, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από τακτική. Τι θα λέγατε για αυτό το παιχνίδι. Ο Ζιντάν είναι ένας από τους καλύτερους πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει. Ήμουν περισσότερο στην Λίβερπουλ από αυτόν στην Ρεάλ Μαδρίτης και έχει κερδίσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο, είναι οργανωμένη όταν χρειάζεται και δεν χάνει την γη κάτω από τα πόδια της».

Για το ποιο είναι το κλειδί του τελικού: «Είναι κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο στους παίκτες, σε μένα, σε όλους. Πρέπει να είμαστε σταθεροί αμυντικά και ευέλικτοι στο τρανζίσιον. Είναι ένα τεράστιο ματς»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.