Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χιμένεθ: «Δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσω στην ΑΕΚ»

Χιμένεθ: «Δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσω στην ΑΕΚ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2018 01:52
Αινιγματικός σχετικά με το μέλλον του εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μιλώντας σε Μέσο της Ισπανίας, δήλωσε απόλυτα προσαρμοσμένος στην Ελλάδα, αλλά επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στην «Ένωση».

Αμφίβολο είναι το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Λας Πάλμας, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στους ανθρώπους της «Ένωσης», που του έχουν δώσει προθεσμία ως την Κυριακή (27/5) για να απαντήσει στην πρόταση τους.

Την ίδια ώρα, ο 54χρονος έβαλε… φωτιά στα σενάρια αποχώρησης, δηλώνοντας πως δεν είναι σίγουρο εάν θα συνεχίσει στους «κιτρινόμαυρους»

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σεβίλλης (Neo FM):

Για το μέλλον του: «Η αλήθεια είναι ότι το συμβόλαιό μου τελειώνει και δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζω. Είναι η δεύτερη θητεία μου, στην πρώτη πήρα το κύπελλο, τώρα το πρωτάθλημα. Αυτό, σε επαγγελματικό επίπεδο, σε βοηθά να προσαρμοστείς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά όλα είναι πιο εύκολα και πιο ανεκτά. Η ελληνική ζωή είναι πολύ κοντά σε αυτή στην Ανδαλουσία. Το φαγητό είναι πολύ Μεσογειακό, ο καιρός μοιάζει πολύ. Ζεις τέλεια και το να προσαρμοστεί κάποιος από την Ανδαλουσία είναι πολύ εύκολο. Στην πρώτη μου θητεία, κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αθλητικό επίπεδο, όμως η ομάδα είναι οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους επαγγελματίες, σε βαθμό που τελικά υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία. Με το χρόνο και με καταπληκτική δουλειά, επέστρεψε στην πρώτη. Μπορεί να ειπωθεί ότι κερδίζοντας το πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι και πάλι η μεγάλη ομάδα που δεν έπαψε ποτέ να είναι, όμως τώρα επιβεβαιώνεται και από την αγωνιστική επιτυχία».Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ήταν ένας αξιέπαινος θρίαμβος για τη δουλειά που έκανε όλος ο κόσμος. Παιχνίδι με παιχνίδι, με αντιπάλους που λόγω μπάτζετ ή επειδή κέρδιζαν το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια, το έκαναν αδύνατο να κερδίσει μια άλλη ομάδα. Ξεπεράσαμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, βασιζόμενοι στο καλό ποδόσφαιρο και στα καλά αποτελέσματα. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη ικανοποίηση, έπειτα από τόση προσπάθεια, που η δουλειά όλων των μελών της ομάδας ανταμείφθηκε».

Για την απώλεια του Κυπέλλου: «Το ότι είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα λίγο πριν, ήταν ένα σημαντικό... χάντικαπ. Οι παίκτες δεν ήταν συνηθισμένοι στο να κερδίζουν το πρωτάθλημα, υπήρχαν πολλοί πανηγυρισμοί, πολλή χαλάρωση και λίγη συγκέντρωση. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε στον τελικό. Όμως, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό την καταπληκτική δουλειά που κάναμε τόσο καιρό. Πήραμε το πρωτάθλημα και είχαμε μια περισσότερο από αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι».

Για τα γεγονότα της Τούμπας: «Ήταν κάτι σουρεαλιστικό. Δεν είχε να κάνει σε τίποτα με τους αθλητικούς κανόνες και το fair play. Όμως συμβαίνουν ατυχήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν λάθη και δεν χρειάζεται να το γενικεύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή στην ελληνική κοινωνία. Δεν είχε σχέση με το πάθος που βγάζεις στα παιχνίδια αυτό το περιστατικό».


Για την φετινή πορεία της Σεβίλλης: «Ο Καπαρός εμφανίστηκε ως ο σωτήρας μιας κακής κατάστασης. Ένας δρόμος που οδηγήθηκε η Σεβίλλη σε μια κακή εποχή. Στο τέλος, ήταν σε θέση να ισιώσει με δουλειά. Η Σεβίλλη είναι εντυπωσιακή, αυτό που έκανε την τελευταία δεκαετία ήταν θεαματικό. Αν έμενε εκτός Ευρώπης θα ήταν σοβαρό, ένα ατύχημα. Η ομάδα κατάφερε μέσα από την έβδομη θέση να βγει στην Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο έτος θα φέρει επιτυχίες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του συλλόγου και είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλύτερο το επόμενο έτος. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που έχουν γίνει αυτά τα δέκα χρόνια».

Για το αν θα επέστρεφε στην Σεβίλλη: «Φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω αλλά δεν νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Το έργο μου και η βελτίωση μου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι σε όλες τις πτυχές ώστε να είμαι πιο ανταγωνιστικός και ακόμα πιο επαγγελματίας. Μπορώ να νιώσω τα συναισθήματα και τόσο η Σεβίλλη όσο και η ΑΕΚ είναι ομάδες που έχουν αφήσει το σημάδι τους στη ζωή μου. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπώ και σέβομαι και στις δύο ομάδες, η Σεβίλλη τώρα έχει σπουδαίους επαγγελματίες».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.