Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαμπιονά: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Μονακό και Λιόν, δεν έφτανε ο Μήτρογλου για τη Μαρσέιγ

Σαμπιονά: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Μονακό και Λιόν, δεν έφτανε ο Μήτρογλου για τη Μαρσέιγ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2018 00:50
Μονακό και Λιόν εξασφάλισαν εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός την Μαρσέιγ, που παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Αμιάν (σκόραρε ο Μήτρογλου), θα περιοριστεί στην 4η θέση και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μονακό και Λιόν ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στην τελευταία αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, κερδίζοντας τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 3-0 της Τρουά εκτός έδρας και «σφράγισαν» την 2η θέση, ρίχνοντας τους γηπεδούχους στην 2η κατηγορία. Ο Ρόνι Λόπεζ με δύο γκολ (22’, 71’) και ο Εμπουλά (90+3’) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους περσινούς πρωταθλητές, οι οποίοι παρότι έχασαν αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες τους το περασμένο καλοκαίρι, τερμάτισαν στην 2η θέση.

Στην 3η θέση με δύο βαθμούς λιγότερους τερμάτισε η Λιόν, η οποία κέρδισε με ανατροπή (3-2) την Νις στην έδρα της. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «λιονέ» ήταν ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (48’, 65’, 86’). Στον αντίποδα, η ομάδα της Νίκαιας πέτυχε δύο γκολ με τον Πλεά (18’, 88’) αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι του Λουσιάν Φαβρ (φέρεται ότι θα συνεχίσει στην Ντόρτμουντ) στον πάγκο της.

Να σημειωθεί ότι η Λιόν θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στα προκριματικά εξαιτίας της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αντίθετα, η Μαρσέιγ θα αρκεστεί στην 4η θέση και στο Γιουρόπα Λιγκ παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Αμιάν. Ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και έκανε το 2-0 στο 18’, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 9 γκολ στο Σαμπιονά (σε 19 εμφανίσεις, 9 ως βασικός). Οι Μασσαλοί πληρώνουν σε μεγάλο βαθμό τη γκέλα της περασμένης αγωνιστική με την Γκινγκάμπ (3-3), αφού αν είχαν κερδίσει, θα είχαν προσπεράσει την Λιόν (είχε ηττηθεί με 3-2 από το Στρασβούργο).

Στην 5η θέση με 19 βαθμούς λιγότερους από την Μαρσέιγ τερμάτισε η Ρεν, που θα παίξει και αυτή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στα προκριματικά του θεσμού θα παίξει η Μπορντό μετά τη νίκη της με 4-0 επί της ουραγού Μετζ. Οι Γιρονδίνοι εξασφάλισαν την 7η θέση εκμεταλλευόμενοι την ήττα της Νις και το γεγονός ότι υπερτερούν σε διαφορά τερμάτων της ισόβαθμής της Σεντ Ετιέν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.