Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερν έχασε το τρόπαιο από τον… επόμενο προπονητή της!

Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερν έχασε το τρόπαιο από τον… επόμενο προπονητή της!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/5/2018 23:15
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με πρωταγωνιστή τον Άντε Ρέμπιτς (2 γκολ) κέρδισε με 3-1 την Μπάγερν και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας μετά από 30 χρόνια. Ο Νίκο Κόβατς θριάμβευσε πριν κάτσει στον πάγκο των Βαυαρών, οι οποίοι πάντως φωνάζουν για πέναλτι στις καθυστερήσεις, δευτερόλεπτα πριν δεχτούν το 3ο γκολ από τον Γκατσίνοβιτς.

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια η Άιντραχτ κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας νικώντας με 3-1 την Μπάγερν στον τελικό του Βερολίνου. Ο Νίκο Κόβατς, που από αύριο αντικαθιστά τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο των Βαυαρών, οδήγησε την ομάδα της Φρανκφούρτης στο θρίαμβο και παράλληλα της χάρισε μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας εκτός Ευρώπης τη Στουτγκάρδη του Τάσου Δώνη.

Η Άιντραχτ είχε ηττηθεί στον περσινό τελικό από την Ντόρτμουντ, ωστόσο φέτος σήκωσε το Κύπελλο, που είναι το 5ο στην ιστορία της. Έτσι, έπιασε την Σάλκε στην 3η θέση των κατακτήσεων, ξεπερνώντας τις Ντόρτμουντ, Κολωνία και Νυρεμβέργη (4).

Στον αντίποδα, αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός της Μπάγερν από το 2012, όταν είχε ηττηθεί με το βαρύ 5-2 από την Ντόρτμουντ. Πάντως, οι πρωταθλητές Γερμανίας διαμαρτύρονται δίκαια για πέναλτι στις καθυστερήσεις όσο το σκορ ήταν στο 2-1.

Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και στο 8’ «άγγιξε» το γκολ έχοντας δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεβαντόφσκι. Η Άιντραχτ κράτησε το μηδέν και στο 11’ πήρε αυτή το προβάδισμα. Ο Ρέμπιτς έκλεψε από τον Χάμες, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Μπόατενγκ και με εύστοχο πλασέ «έγραψε» το 1-0 απέναντι από τον Ούλραϊχ.

Οι Βαυαροί έψαξαν την απάντηση, είχαν καλές στιγμές με προσπάθειες των Μίλερ (17’), Κίμιχ (24’) και Λεβαντόφσκι (35’) και στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’) ο τελευταίος ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Κίμιχ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την Μπάγερν, η οποία είχε την υπεροχή αλλά δεν απείλησε σημαντικά τον Χραντέτσκι.

Όλα αυτά μέχρι το 80’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάμες, ο Χούμελς έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Όπως και στο πρώτο μέρος, η Άιντραχτ «χτύπησε» αμέσως μετά από δοκάρι της Μπάγερν, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο 82’. Ο Ρέμπιτς «χτύπησε» στην κόντρα, απέφυγε τον Χούμελς και έκανε το 2-1 για την ομάδα του Νίκο Κόβατς.

Στις καθυστερήσεις η Μπάγερν «άγγιξε» το 2-2 με σουτ του Λεβαντόφσκι από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Χραντέτσκι έδιωξε σε κόρνερ. Στη φάση υπήρξε καθαρή επαφή του Μπόατενγκ στο Χάβι Μαρτίνεθ, αλλά ο διαιτητής –παρά τη χρήση του VAR- δεν έδωσε το πέναλτι.

Οι Βαυαροί εκτέλεσαν κόρνερ, αλλά η εξέλιξή του ήταν να βγει μόνος του ο Γκατσίνοβιτς, να τρέξει όλο το γήπεδο και να σκοράρει σε κενό τέρμα, μιας και ο Ούλραϊχ είχε προωθηθεί για την τελευταία φάση. Το τελικό 3-1 έδωσε το τρόπαιο στην Άιντραχτ όπως και το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.