Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/5/2018 21:49
Με εύστοχο πέναλτι του Αζάρ (22’) η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 8η φορά στην ιστορία της. Μεγάλες ευκαιρίες για τους «κόκκινους διαβόλους» που έπεσαν στον Κουρτουά.

Ευχάριστο φινάλε σε μια εφιαλτική σεζόν για την Τσέλσι! Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησαν το Κύπελλο Αγγλίας για 8η φορά στην ιστορία τους. Έτσι, έπιασαν την Τότεναμ στην 3η θέση με τα περισσότερα τρόπαια στο θεσμό, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα μετά την Άρσεναλ το 2002 που κέρδισε τον τίτλο έχοντας χάσει την προηγούμενη χρονιά στον τελικό.

Ο Αντόνιο Κόντε, στο πιθανότατα τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των «μπλε», έγινε ο πρώτος προπονητής που κερδίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο σε αγγλικό τελικό (εξαιρούνται τα Κομιούνιτι Σιλντ). Η κατάκτηση του τίτλου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στη φετινή σεζόν της Τσέλσι, αφού η ομάδα τερμάτισε 5η και του χρόνου δεν θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα του αγώνα, το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας στο πρώτο μέρος, το οποίο είχε πολλά λάθη και ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο. Η Τσέλσι απείλησε πρώτη με σουτ του Αζάρ στο 9’ το οποίο «έβγαλε» με το πόδι ο Ντε Χέα και στο 22’ ο Βέλγος άσος άνοιξε το σκορ με εύστοχο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Τζόουνς. Οι «μπλε» ζήτησαν την αποβολή του Άγγλου αμυντικού όμως ο Όλιβερ θεώρησε ότι ο παίκτης έκανε τάκλιν προς τη μπάλα.

Η συνέχεια βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είχε φλύαρη υπεροχή, αδυνατώντας να διασπάσει την άμυνα της Τσέλσι. Μια άστοχη κεφαλιά του Τζόουνς στο 45’ και μια σωτήρια απομάκρυνση του Ρούντιγκερ σε προσπάθεια του Ράσφορντ δευτερόλεπτα μετά, ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές των «κόκκινων διαβόλων» στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άσκησε ασφυχτική πίεση από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Κουρτουά δήλωσε «παρών», απομακρύνοντας τις προσπάθειες του Ράσφορντ (53’, 56’). Στο 63’ ο Βέλγος γκολκίπερ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Τζόουνς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σάντσες έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Η απάντηση της Τσέλσι στις ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ ήρθε στο 70’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Μάρκος Αλόνσο δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ντε Χέα. Στην εξέλιξη της φάσης υπήρξε χέρι του Γιάνγκ, ωστόσο ο Όλιβερ δεν έδωσε κάτι παρά τη χρήση του VAR. Στο 72’ ο Κουρτουά έπιασε ξανά δουλειά, απομακρύνοντας το πλασέ του Ράσφορντ ενώ στο 80’ «έβγαλε» με γροθιές το μακρινό σουτ του Μάτιτς. Δύο λεπτά μετά (82’) ο Πογκμπά έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας αλλά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Η Τσέλσι άντεξε την πίεση που της άσκησε η αντίπαλος της, κράτησε το 1-0 ως το φινάλε και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στα αξιοσημείωτα πως ο Ζοζέ Μουρίνιο ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς τίτλο για 3η φορά την τελευταία πενταετία.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.