Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό μέσω παράτασης η Μαρσέιγ του Μήτρογλου

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό μέσω παράτασης η Μαρσέιγ του Μήτρογλου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2018 00:47
Σ’ έναν ημιτελικό που σημαδεύτηκε από σοβαρά διαιτητικά λάθη, η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία και έστειλε το ματς στην παράταση, όμως εκεί η Μαρσέιγ μείωσε σε 2-1 με τον Ρολάντο (116’) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Λυών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο.

Μαρσέιγ-Ατλέτικο είναι ο φετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Λίγη ώρα μετά την πρόκριση των «ροχιμπλάνκος» εις βάρος της Άρσεναλ, οι Μασσαλοί του Κώστα Μήτρογλου (έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού) βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από την Σάλτσμπουργκ, ωστόσο «σφράγισαν» το εισιτήριο στην παράταση χάρη στο γκολ του Ρολάντο στο 116’ (2-1) .

Βέβαια, οι Αυστριακοί δικαιούνται να φωνάζουν, αφού το τέρμα σημειώθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ που δεν υπήρχε… Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι στο 87’ σε απλωμένο χέρι του Τσάλετα-Τσαρ. Υπενθυμίζεται ότι σοβαρό λάθος υπήρξε και στον πρώτο ημιτελικό στη Μασσαλία, αφού το 1-0 της Μαρσέιγ σημειώθηκε με το χέρι του Τοβέν.

Μετά από ένα μέτριο έως και κακό πρώτο μέρος, οι Αυστριακοί ανέβασαν την απόδοση τους και στο 53' άνοιξαν το σκορ με τρομερό τέρμα του Αϊνταρά, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-0. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν λίγα λεπτά νωρίτερα (49') ο Ζερμέν δεν αστοχούσε με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Η Σάλτσμπουργκ είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 58’ «άγγιξε» το 2-0 με μακρινό σουτ του Ραμάλιο, αναγκάζοντας τον Πελέ σε δύσκολη επέμβαση. Ωστόσο στο 65’ ο Σλάγκερ έκανε το σουτ, το οποίο βρήκε στον Σαρ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο 71’ ωστόσο ο Πελέ απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Χουάνγκ. Η Μαρσέιγ, που είχε «καταρρεύσει» μετά το 1-0, προσπάθησε να αντιδράσει και θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα στο 73’, όμως η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι στην κεφαλιά του Τοβέν που σταμάτησε στο δοκάρι. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό αλλά δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το 87’, όταν οι Μασσαλοί φώναξαν σωστά για κραυγαλέο πέναλτι που δεν της δόθηκε σε χέρι του Τσάλετα-Τσαρ στην περιοχή κι ενώ ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση. Στο 90’ η κεφαλιά του Ενζί ήταν άστοχη και όλα κρίθηκαν στην παράταση.

Εκεί, ο Πελέ κράτησε «όρθια» την Μαρσέιγ, πραγματοποιώντας την απόκρουση του αγώνα σε κοντινή κεφαλιά του Τσαρ (99’). Το 3-0 δεν έγινε ποτέ και στο 116’ ο νεοεισελθόντας Ρονάλντο μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παγιέ. Ένα κόρνερ που δεν υπήρξε, καθώς η μπάλα είχε βγει από τον Οκάμπος.

Στο 119’ ο Αινταρά είδε δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στον Παγιέ και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μαρσέιγ να πανηγυρίζει την πρώτη της πρόκριση σε τελικό μετά το 2004, όταν είχε ηττηθεί με 2-0 από τη Βαλένθια. Μπροστά της θα βρει μια άλλη ισπανική ομάδα, την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, που μετράει 2x2 στους τελικούς της διοργάνωσης. Αντίθετα, η γαλλική ομάδα έχει δύο χαμένους τελικούς (1999, 2004) και θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο στο θεσμό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.