Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Super League ψήφισε υπέρ της κατάργησης του υποβιβασμού

Η Super League ψήφισε υπέρ της κατάργησης του υποβιβασμού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2018 16:51
«Σανίδα σωτηρίας» από την Super League στο Παναθηναϊκό! Τα 2/3 των ομάδων που έδωσαν το παρών στο σημερινό (3/5) ΔΣ της Λίγκας τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής. -6 και περιορισμό στις μεταγραφές τα αντίμετρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (3/5) πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της Super League, όπου αποφασίστηκε να καταργηθεί η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια και πλέον είναι θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να δεχθεί την εισήγηση των ΠΑΕ και να αλλάξει τον κανονισμό.

Στο σημερινό ΔΣ έδωσαν το παρών έδωσαν 15 ομάδες, καθώς η Κέρκυρα απουσίαζε απ' τη διαδικασία, το οποίο σημαίνει πως οι "πράσινοι" χρειάζονταν τα 2/3, δηλαδή 11/15 ψήφους για να υπερψηφιστεί το αίτημα για κατάργηση του υποβιβασμού.

Οι ένδεκα ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είναι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ενώ κατά τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης,ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Πλέον είναι θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να δεχθεί την εισήγηση των ΠΑΕ και να αλλάξει τον κανονισμό. Να σημειωθεί ότι η UEFA είχε αποφασίσει να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, αλλά η ίδια δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την οποιαδήποτε σχετική απόφαση της ΕΠΟ.

-6 βαθμοί και περιορισμός μεταγραφών

Όπως έγινε γνωστό, αντί για υποβιβασμό, οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίζουν άδεια λόγω οφειλών θα αρχίζουν το νέο πρωτάθλημα με -6 και περιορισμό στις μεταγραφές. Ποιος θα είναι ο περιορισμός, θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα, ύστερα κι από συζητήσεις με την ΕΕ της ΕΠΟ.

Παράλληλα, για τις ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα δοθεί μία παράταση προκειμένου να βρουν τηλεοπτική στέγη. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.