Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα και πλώρη για τελικό η Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα και πλώρη για τελικό η Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/4/2018 23:41
Με τους Σαλάχ και Φιρμίνο να κάνουν πράγματα και θαύματα η Λίβερπουλ διέλυσε με 5-2 την Ρόμα στο «Άνφιλντ» και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μείωσαν με δύο γκολ στο φινάλε οι «τζιαλορόσι» που χρειάζονται ανατροπή σαν αυτή με την Μπαρτσελόνα.

Τεράστιο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Λίβερπουλ. Σε ένα σχεδόν τέλειο βράδυ, οι «κόκκινοι» ισοπέδωσαν με 5-2 την Ρόμα στο «Άνφιλντ» και θα πρέπει να… μιμηθούν την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του «Ολίμπικο» για να χάσουν την πρόκριση.

Σαλάχ και Φιρμίνο πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση και έγιναν οι πρώτοι στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πετυχαίνουν δύο γκολ και δύο ασίστ στα ημιτελικά του θεσμού. Στον αντίποδα, οι «τζιαλορόσι» σημείωσαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και για να προκριθούν στον τελικό χρειάζεται να επαναλάβουν την επική ανατροπή με την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Στα αξιοσημείωτα πως ο Μίλνερ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με 9 ασίστ σε μια σεζόν, ενώ ο Φιρμίνο ισοφάρισε το ρεκόρ του Αντριάνο ως ο πιο γρήγορος παίκτης που φτάνει τα 10 γκολ στο θεσμό (χρειάστηκε 11 συμμετοχές). Από την άλλη, ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που φτάνει τα 10 γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο 3ος με 42+ τέρματα σ’ όλες τις διοργανώσεις (47 Ίαν Ρας τη σεζόν 83/84, 42 Ρότζερ Χαντ τη σεζόν 61/62)

Το ματς:


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Λίβερπουλ, η οποία δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους προς την εστία της Ρόμα ενώ στο 14’ έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Τσάμπερλεϊν. Μάλιστα θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 18’ όταν η μπάλα στο μακρινό σουτ του Κολάροφ ακούμπησε στα δάχτυλα του Κάριους και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.Η φάση αυτή «αφύπνισε» την Λίβερπουλ και κάπου εκεί το «Άνφιλντ»… έγειρε . Στο 28’ ο Μανέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Άλισον, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σενεγαλέζος βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό.

Στο 30’ ο γκολκίπερ της Ρόμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σαλάχ, όμως πέντε λεπτά μετά (35’) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0. Μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου (ζήτησαν φάουλ στον Στρούτμαν οι φιλοξενούμενοι), ο Σαλάχ μπήκε στην περιοχή και με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η πίεση της Λίβερπουλ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 38’ ο Λόβρεν σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ενώ στο 40’ ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Βαϊνάλντουμ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο στο 43’ ο Φιρμίνο έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σαλάχ, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ και «έγραψε» το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα… ξεχάστηκε στα αποδυτήρια και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 56’ ο Σαλάχ, που στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μανέ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε 3-0! Από ατομική ενέργεια του Σαλάχ ήρθε και το 4ο γκολ στο 62’, με τον Αιγύπτιο να δίνει πάρε-βάλε στον Φιρμίνο για το 4-0.

Ο Βραζιλιάνος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 69’ πέτυχε δεύτερο γκολ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Από εκείνη τη στιγμή η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα, ο Κλοπ απέσυρε τον Σαλάχ και στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρόμα πέτυχε δύο γκολ που την επιτρέπουν να έχει μικρές ελπίδες για τη ρεβάνς. Στο 81’ ο Τζέκο μείωσε σε 5-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ναινγκολάν, ενώ στο 85’ ο Βέλγος έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μίλνερ και ο Περότι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αρνολντ, Χέντερσον, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (18' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ (74' Ινγκς), Φιρμίνο (93' Κλάβαν).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Ζεσούς (67' Περότι), Μανωλάς, Φάσιο, Φλορέντσι, Κολάροβ, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόνς), Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46' Σικ), Τζέκο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.