Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Το στέμμα στην ΑΕΚ!

Σούπερ Λιγκ: Το στέμμα στην ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/4/2018 21:01
Με δύο γκολ του Μπακασέτα (12’ πεν., 34’) η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στο γεμάτο ΟΑΚΑ και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον... αστερίσκο των δικαστικών αποφάσεων.

24 χρόνια ήταν πολλά. Μπροστά σε περίπου 60 χιλιάδες κόσμο, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα για 12η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1994. Φυσικά εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσων για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και η πρώτη της ευκαιρία ήρθε στο 1ο λεπτό, με τον Επασί να απομακρύνει το σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή. Στο 2’ το σουτ του Λιβάγια πέρασε δίπλα από τα δοκάρια, ενώ στο 10’ ο Γιακουμάκης έκανε τη σέντρα για τον αφύλαχτο Γιακουμάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά.

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά μετά (12’). Ο Νιάς έκανε χέρι στη σέντρα του Λόπες και ο Μπακασέτας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έβαλε μπροστά στο σκορ την «Ένωση». Μετά το 1-0 ο Λεβαδειακός κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, ωστόσο ο Μπάρκας δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα. Μάλιστα στο 30’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι μετά από προσπάθεια του Αντιλεού να κόψει την πάσα του Μπακασέτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν ξανά στο 32’ με πλασέ του Γιακουμάκη και δύο λεπτά μετά (34’) έφτασαν σε δεύτερο τέρμα. Ο Γιακουμάκης τροφοδότησε στον Λιβάγια, αυτός «τσίμπησε» τη μπάλα και έδωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος με μονοκόμματο αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Έλληνας άσος «άγγιξε» το χατ-τρικ στο 41’, όμως δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Γιακουμάκη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ δεν φόρτσαρε ποτέ, ενώ ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ και να επιστρέψει στο ματς. Ο κόσμος στις εξέδρες δεν σταμάτησε να τραγουδά, ενώ στο 83’ όλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από εκείνο το «εφιαλτικό» για τον ίδιο βράδυ στη Νέα Σμύρνη και τη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Με το σφύριγμα της λήξης, ο κόσμος φώναξε «Πρωτάθλημα και κύπελλο δικέφαλε αετέ», ζητώντας από τους παίκτες το νταμπλ μετά από 40 χρόνια.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.