Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ιστορική νίκη για την Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ιστορική νίκη για την Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2018 19:20
Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Ρόμα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-1 την Βαλένθια στο «Καμπ Νου», έφτασε τις 39 σερί αγωνιστικές δίχως ήττα και έσπασε το απόλυτο ρεκόρ στην Ισπανία που κρατούσε η Ρεάλ Σοθιεδάδ από το 1980.Σουάρες (15’) και Ουμτιτί (51’) τα γκολ, μείωσαν με Παρέχο (87’ πεν.) οι «νυχτερίδες».

Χωρίς να κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια στο «Καμπ Νου» και έγραψε ιστορία. Κι αυτό γιατί μετρά πλέον 39 σερί αγώνες πρωταθλήματος αήττητη (7 από πέρσι και 32 φέτος), σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 1980 η Σοσιεδάδ.

Το παιχνίδι πήγε να ξεκινήσει… στραβά για τους Καταλανούς, αφού στο 4’ ο Σάντι Μίνα επιχείρησε σουτ από το όριο της περιοχής, όμως ο Τερ Στέγκεν έκανε καταπληκτική επέμβαση με ανάποδο χέρι στην αριστερή του γωνία.. Δύο λεπτά μετά ο Σουάρες έκανε… τσαφ στην περιοχή, όμως στο 15’ ο Ουρουγουανός δεν αστόχησε από τη μικρή περιοχή, «γράφοντας» το 1-0 με πλασέ έπειτα από όμορφη ασίστ του Κουτίνιο.

Η Βαλένθια προσπάθησε να απαντήσει και είχε δύο καλά σουτ με τον Γκέντες (18’, 20’) ενώ στο 24’ ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε πλασέ του Ροντρίγο, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο. Οι «νυχτερίδες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 37’ είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Μίνα, ενώ στο 43’ ο Τερ Στέγκεν είπε νέο «όχι» σε προσπάθεια του Ροντρίγο.

Η Μπαρτσελόνα είχε προβλήματα ανασταλτικά και στο 50’ «φλέρταρε» ξανά με το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ουμτιτί έδωσε τη μπάλα στον Ροντρίγο, αυτός πέρασε τον Τερ Στέγκεν και πλάσαρε σε κενή εστία αλλά ο Πικέ πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Το 1-1 δεν έγινε ποτέ και στο επόμενο λεπτό ο Ουμτιτί «έγραψε» το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κουτίνιο.

Κάπου εκεί το ματς «έσβησε» για να ανάψει ξανά στο 86’, όταν ένα ανόητο πέναλτι του Ντεμπελέ στον Γκαγιά έδωσε την ευκαιρία στον Παρέχο να μειώσει σε 2-1 από την άσπρη βούλα. Η Βαλένθια έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και οι Καταλανοί έκαναν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.