Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα ο Ζιρού

Πρέμιερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα ο Ζιρού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2018 16:40
Με τον Ζιρού να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει δύο γκολ, η Τσέλσι κέρδισε με 3-2 την Σαουθάμπτον στο «Σέντ Μέρις», ανατρέποντας το εις βάρος της 2-0 σε διάστημα οκτώ λεπτών. Πιο κοντά στον υποβιβασμό οι «Άγιοι».

Η Σαουθάμπτον βρέθηκε «αγκαλιά» με νίκη-«χρυσάφι» κόντρα στην Τσέλσι, ωστόσο οι «μπλε» πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών και έφυγαν με το τρίποντο (3-2) από το «Σέντ Μέρις», παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Αυτό είχει να συμβεί σε παιχνίδι των Λονδρέζων στην Πρέμιερ Λιγκ από τον τον Αύγουστο του 2002, όταν στον πάγκο των μπλε ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι (3-2 την Τσάρλτον)!

Οι γηπεδούχοι, που παλεύουν για τη σωτηρία, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 22’ απέκτησαν προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Τάντιτς, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του πρώην «μπλε», Μπέρτραντ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο μέρος και μάλιστα θα μπορούσε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 40’ λόγω απρόσεκτου φάουλ με τις τάπες του Μάρκος Αλόνσο στον Λόνγκ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Τσέλσι έβγαζε προβληματική εικόνα και στο 55’ ο Κουρτουά χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Λονγκ για να κρατήσει το 1-0. Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά, ο Γουόρντ-Πράουζ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπέντναρεκ ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 2-0, δίνοντας μεγάλο αβαντάζ στους «Άγιους».

Όλα έδειχναν ότι η Σαουθάμπτον θα έπαιρνε την πρώτη της εντός έδρας νίκη από τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο οι αλλαγές του Κόντε έφεραν… τούμπα το ματς. Ο Ιταλός έριξε στο ματς τους Ζιρού και Πέδρο, αντί των αρνητικών Μοράτα και Ζαπακόστα, γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και η Τσέλσι… μεταμορφώθηκε. Στο 70’ ο Ζιρού μείωσε σε 2-1 με τρομερή κεφαλιά ενώ πέντε λεπτά μετά ο Γουίλιαν έδωσε πάρε-βάλε στον Αζάρ για το 2-2. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 78’, με τον Γάλλο στράικερ να σκοράρει με μονοκόμματο αριστερό σουτ για το 2-3!

Η Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να αντιδράσει και το τελικό σκορ την αφήνει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σε δύσκολη θέση για τη σωτηρία. Στον αντίποδα, η Τσέλσι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο αγωνιστικές, ωστόσο είναι πολύ πίσω στη μάχη για την τετράδα, όντας στο -7 από την 4η θέση. Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την επόμενη Κυριακή (22/4) για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.