Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση για Μαρσέιγ, πέρασε με ήττα η Ατλέτικο

Γιουρόπα Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση για Μαρσέιγ, πέρασε με ήττα η Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/4/2018 00:08
Σ’ ένα τρομερό ματς, η Μαρσέιγ κέρδισε με 5-2 την Λειψία στο «Βελοντρόμ», ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Έχασε αλλά πέρασε η Ατλέτικο, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2’, η Μαρσέιγ κέρδισε με 5-2 την Λειψία στη Μασσαλία και επέστρεψε στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003-04 (σ.σ. τότε Κύπελλο UEFA).

Η Λειψία, που είχε το προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο ματς, μπήκε ιδανικά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 2ο λεπτό με τον Μπρούμα. Η Μαρσέιγ όμως ξεπέρασε γρήγορα τη ψυχρολουσία και έφερε… τούμπα το ματς σε ελάχιστα λεπτά. Στο 6’ η πίεση του Μήτρογλου στον Ιλζάνκερ προκάλεσε το αυτογκόλ του Αυστριακού, ενώ στο 9’ ο Σαρ έκανε το 2-1 μετά από φάση διαρκείας.

Οι γηπεδούχοι, που χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ για να πάρουν σκορ πρόκρισης, βρήκαν δίχτυα στο 18’ με τρομερό σουτ του Παγιέ, ωστόσο, το τέρμα του Γάλλου ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου. Αυτό δεν πτόησε την Μαρσέιγ, η οποία στο 38’ έκανε το 3-1 με τον Τοβάν, αποκτώντας σκορ πρόκρισης. Η Λειψία όμως δε τα παράτησε και με το γκολ του Ογκουστέν στο 55’ απέκτησε εκ νέου σκορ πρόκρισης.

Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Παγιέ… Ο Γάλλος με τρομερό τελείωμα στο 60’, έκανε το 4-2 και ανάγκασε τους Γερμανούς να ψάξουν κι άλλο γκολ. Στην τελευταία φάση και με τον γκολκίπερ Γκουλάτσι να έχει προωθηθεί για το γκολ της πρόκρισης, ο Σακάι βρέθηκε προς κενής εστίας και διαμόρφωσε το τελικό 5-2, «σφραγίζοντας» την πρόκριση της Μαρσέιγ.

Πέρασε με ήττα η Ατλέτικο


Από την άλλη, η Σπόρτινγκ κέρδισε με 1-0 την Ατλέτικο στη Λισαβόνα, όμως οι «ροχιμπλάνκος» έχοντας… προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Oι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κόατες στο 11' αλλά ο Όμπλακ με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο στο 28’ όταν ο Μοντέρο με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 και έβαλε... φωτιά στο ματς.

Η ομάδα τους Ζεσούς πίεσε ασφυχτικά για το δεύτερο γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ της Μαδρίτης, ωστόσο Ρουίζ (45’), Μοντέρο (57’, 64’) και Μπρούνο Φερνάντες (69’) δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του εξαιρετικού Όμπλακ.

Η είσοδος του Φερνάντο Τόρες αντί του τραυματία Ντιέγκο Κόστα έδωσε πνοή στους «ροχιμπλάνκος», που στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Γκριεζμάν (81’, 83’) για να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Η Σπόρτινγκ δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και η Ατλέτικο «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.