Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έκανε ντεμπούτο με την Εθνική και έγραψε ιστορία ο Μάρκος Αλόνσο

Έκανε ντεμπούτο με την Εθνική και έγραψε ιστορία ο Μάρκος Αλόνσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/3/2018 16:45
Ο Μάρκος Αλόνσο έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας, στην οποία έχει παίξει και ο πατέρας του αλλά και ο παππούς του, γράφοντας ιστορία. Δείτε τις υπόλοιπες έξι αντίστοιχες περιπτώσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Ισπανία διέλυσε με 6-1 την Αργεντινή σε φιλικό ματς στο Μαδρίτη, ωστόσο το παιχνίδι είναι ιστορικό και για έναν ακόμη λόγο. Ο Τζουλέν Λοπετέγκι έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκος Αλόνσο και ο αριστερός μπακ της Τσέλσι έκανε το διεθνές του ντεμπούτο, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και του παππού του!

Ο παππούς του, Μάρκος Αλόνσο Ιμάθ, γνωστός και ως Μαρκίτος, έκανε ντεμπούτο με τους «φούριας ρόχας» κόντρα στη Γαλλία στις 17 Μαρτίου 1955, ενώ έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τα πέντε σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1956-60).

Ήταν αμυντικός και πέθανε το 2012, ενώ ο γιος του –και πατέρας του Μάρκος Αλόνσο- Μάρκος Αλόνσο Πένια (γνωστός ως Μάρκος), έκανε το ντεμπούτο στην Εθνική Ισπανίας στις 25 Μαρτίου 1981 κόντρα στην Αγγλία. Αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα, παίζοντας ως εξτρέμ.

Αυτό που πέτυχε ο Μάρκος Αλόνσο, το να παίξει δηλαδή στην Εθνική ομάδα της χώρας του μετά τον παππού του και τον πατέρα του, το έχουν πετύχει άλλοι 6 παίκτες στον πλανήτη. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη), Χαβιέρ Ερνάντες (Μεξικό), Γουόρεν Φίνι (Β.Ιρλανδία), Χαζέμ Εμάμ (Αίγυπτος), Βλάντιμιρ Βάις (Σλοβακία) και Αντρέ Σκέμπρι (Μάλτα).

Οι δύο τελευταίοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, ο Βάις στον Ολυμπιακό και ο Σκέμπρι στον Πανιώνιο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.