Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό με Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό με Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2018 00:29
Με τον Κουτίνιο να σκοράρει το παρθενικό του γκολ, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-0 την Βαλένθια στο «Μεστάγια» και με συνολικό σκορ 3-0 «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη. Ο Ράκιτιτς το άλλο γκολ (82’), και τις δύο ασίστ ο Σουάρες.

Το 30ο Κύπελλο Ισπανίας της ιστορίας της και 4ο συνεχόμενο θα διεκδικήσει η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 2-0 την Βαλένθια στο «Μεστάγια» και προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού για 5η σερί φορά, κάνοντας ρεκόρ. Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» θα παίξουν σε τελικό για 40η φορά στην ιστορία τους, ξεπερνώντας τις 39 συμμετοχές της Ρεάλ. Ακόμα ένα αξιοσημείωτο είναι πως μετράνε 8 συμμετοχές σε τελικό στις 10 τελευταίες σεζόν.

Η Βαλένθια, που καλούνταν να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα, μπήκε δυνατά στο ματς κα στο 14’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Μορένο για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 27’ ο Σϊλεσεν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ροντρίγκο έξω από την περιοχή, ενώ στο 30’ το μακρινό σουτ του Μέσι πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο ημίχρονο ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Κουτίνιο αντί του αρνητικού Αντρέ Γκόμες και ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να χριστεί σκόρερ. Μετά από αντεπίθεση, ο Σουάρες έδωσε στον Κουτίνιο και αυτός με δύσκολο τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Βαλένθια χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει αρκετά ανοιχτό. Στο 62’ η Μπαρτσελόνα είχε διπλή ευκαιρία με σουτ των Μέσι και Άλμπα, ενώ φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Γκαράι. Η Βαλένθια απάντησε στις ευκαιρίες στο 74’, με τον Σίλεσεν να αποκρούει με το ένα χέρι το γυριστό του Γκαγιά από τη μικρή περιοχή.

Το 2-0 για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 82’. Μετά από τραγικό λάθος του Γκάμπριελ, ο Σουάρες έδωσε μισό γκολ στον Ράκιτιτς, ο οποίος πλάσαρε τον Ντομενέκ για το τελικό σκορ. Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μίνα αντί του Πικέ (ένιωσε ενοχλήσεις), με τον Κολομβιανό αμυντικό να κάνει ντεμπούτο.

Όπως και το 2016, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό της 21ης Απριλίου, με πιθανότερη έδρα διεξαγωγής το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης. Η έδρα του τελικού θα αποφασιστεί την επόμενη Δευτέρα μετά από συνάντηση των δύο ομάδων με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.