Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Του πήρε τον αέρα!

Κύπελλο Ελλάδας: Του πήρε τον αέρα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/2/2018 21:33
Νέος θρίαμβος για ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Η «Ένωση» κέρδισε με 2-1 τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Χριστοδουλόπουλος (57’) και Αραούχο (73’) τα γκολ, μείωσαν με Ταχτσίδη (83’) οι Πειραιώτες, που αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ στο θεσμό για 3η σερί χρονιά!

Μετά τον τελικό του 2016 και τα ημιτελικά του 2017, η ΑΕΚ απέκλεισε ξανά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στην προημιτελική φάση. Η «Ένωση» επικράτησε με 2-1 των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αυτή ήταν η 3η φετινή νίκη των «κιτρινόμαυρων» απέναντι στους Πειραιώτες και συνεχίζει κανονικά σ’ όλες τις διοργανώσεις.


Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είχε φλύαρη κατοχή, αδυνατώντας να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπάρκα. Στο 3’ ένα σουτ του Μιραλάς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17’ το εναέριο βολέ του Ανσαριφάρντ δεν ήταν εύστοχο. Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις των Πειραιωτών, που εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή του Μπάρκα στο… 83’.

Η ΑΕΚ κράτησε σε χαμηλό τέμπο το ματς στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκε σημαντικά, ωστόσο ούτε η ίδια έφτιαξε αξιόλογη φάση. Στο 19’ ο Κονέ έκανε τσαφ από καλή θέση, ενώ στο 22’ το μακρινό σουτ του Μπακασέτα δεν προβλημάτισε τον Προτό. Στο 41’ ο Μασούντ επωφελήθηκε από λάθος του Νικολάου, ωστόσο το τελείωμα του ήταν άστοχο και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη και στο 57’ πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, «έγραψε» το 1-0.Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει, παίζοντας σαν να είχε αυτός σκορ πρόκρισης. Η ΑΕΚ πίεσε για δεύτερο γκολ και στο 64’ είχε σημαντική στιγμή με κεφαλιά του Κονέ, όμως ο Προτό έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Χιμένεθ έβαλε τον Αραούχο αντί του Λιγάβια και ο Αργεντινός «έγραψε» το 2-0 στο 73’. Με όμορφη ενέργεια ο «Τσίνο» «άδειασε» τον Ρομαό και με δυνατό βολέ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό, βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ωστόσο στο 83’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ταχτσίδης με σκαστή κεφαλιά, μείωσε το σκορ σε 2-1. Να σημειωθεί πως δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Μιραλάς να φτύνει τον Μπάρκα, ο οποίος είχε σπρώξει τον Μπακάκη πάνω στον Βέλγο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Το γκολ έδωσε… ζωή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κέρδισαν μέτρα και στο 86’ «άγγιξαν» το 2-2. Ο Πάρντο έκανε τη σέντρα, όμως ο Τζούρτζεβιτς εντελώς μόνος του έξω από τη μικρή περιοχή, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, επιτρέποντας στον Μπάρκας να διώξει σε κόρνερ. Η πίεση του Ολυμπιακού δεν απέδωσε καρπούς και το τελικό 2-1 έδωσε στην ΑΕΚ το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (28' Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (88' Γαλανόπουλος), Λιβάια (66' Αραούχο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ομάρ, Νικολάου, Ρομαό, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζιλέ (65' Οφόε), Μιραλάς, Φορτούνης, Μάριν (69' Πάρντο), Ανσαριφάρντ (76' Τζούρτζεβιτς)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.