Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Άρσεναλ διέλυσε την Έβερτον με σούπερ Ράμσεϊ-Μχιταριάν

Πρέμιερ Λιγκ: Η Άρσεναλ διέλυσε την Έβερτον με σούπερ Ράμσεϊ-Μχιταριάν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/2/2018 21:25
Με πρωταγωνιστές τους Ράμσεϊ (3 γκολ) και Μχιταριάν (3 ασίστ) η Άρσεναλ διέλυσε με 5-1 την Έβερτον στο «Έμιρειτς» και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ντεμπούτο με γκολ ο Ομπαμεγιάνγκ.

Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα από την Σουόνσι στο «Λίμπερτι» (3-1), η Άρσεναλ ισοπέδωσε με 5-1 την Έβερτον στο Λονδίνο και μείωσε προσωρινά στο -5 τη διαφορά από την 4η θέση.

Οι «κανονιέρηδες», έχοντας τους Μχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ στο αρχικό σχήμα, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών. Στο 6’ ο Μχιταριάν έδωσε πάρε-βάλε στον Ράμσεϊ για το 1-0, ενώ στο 14’ ο Κοσιενλί σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά ο Ράμσεϊ πέτυχε δεύτερο γκολ με όμορφο σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 37’ ο Μχιταριάν έβγαλε τον Ομπαμεγιάνγκ σε τετ-α-τετ και ο Γκαμπονέζος –από θέση οφσάιντ- δεν αστόχησε, συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του.

Η Έβερτον βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο μέρος και στο 39’ ο Μονρεάλ είχε διπλή ευκαιρία (η πρώτη στο δοκάρι) για να πετύχει και αυτός ένα γκολ. Ο Ισπανός αμυντικός τραυματίστηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης αντικαταστάθηκε από τον Κολάσινατς, ενώ στον αντίποδα, ο Σαμ Αλαρντάις «γέμισε» το κέντρο του, ρίχνοντας τον Ντέιβις αντί του Κιν.

Τα «ζαχαρωτά»… εμφανίστηκαν στο ματς στο δεύτερο μέρος και στο 49’ είχαν δοκάρι με προβολή του Νιάς για να μειώσουν. Αυτό έγινε στο 64’, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να σκοράρει από κοντά για το 4-1. Η Άρσεναλ, που έχασε με τραυματισμό και τον Τσεχ, είχε κατεβάσει ρυθμούς, ωστόσο στο 74’ πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Ράμσεϊ να διαμορφώνει το τελικό 5-1 (πρώτο χατ-τρικ του Ουαλού) μετά από ασίστ του Μχιταριάν. Στα αξιοσημείωτα πως το ζευγάρι Άρσεναλ-Έβερτον έγινε το πιο παραγωγικό στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας προσφέρει 150 γκολ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.