Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κληρώνει την Τετάρτη για το Nations League

Κληρώνει την Τετάρτη για το Nations League

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/1/2018 20:33
Την Τετάρτη (24/1) το μεσημέρι (13:00) θα διεξαχθεί η κλήρωση για το πρώτο UEFA Nations League με την Εθνική Ελλάδος να γνωρίζει τους αντίπαλους της.

Στην Ελβετία θα είναι στραμμένη η προσοχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου το μεσημέρι της Τετάρτης (24/1, 13:00) καθώς θα διεξαχθεί η κλήρωση για το πρώτο UEFA Nations League.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στην 3η «λίγκα» (League C) της νέας διοργάνωσης και οι υποψήφιοι αντίπαλοι της είναι: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Στην «λίγκα» που συμμετέχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβλέπεται να δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων. Η Ελλάδα θα δώσει 4 ή 6 αγώνες (σ.σ. ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου που θα τοποθετηθεί) από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Το έπαθλο

Εφόσον η «γαλανόλευκη» εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου της τότε θα ανέβει στην 2η «λίγκα» εν όψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21. Αν πάλι τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου (εφόσον είναι τετραμελής) ή είναι η χειρότερη 3η των τεσσάρων ομίλων, τότε θα υποβιβαστεί στην 4η «λίγκα» (League D).

Για να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει το τρόπαιο του θεσμού, τότε θα πρέπει να βρεθεί στην 1η «λίγκα» (League A), κάτι που θα συμβεί στην καλύτερη των περιπτώσεων από τη διοργάνωση 2022/23. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων της 1ης «λίγκας» θα αναμετρηθούν σε αγώνες νοκ-άουτ τον Ιούνιο του 2019 για τον πρώτο νικητή της διοργάνωσης.Τα εισιτήρια για το Euro 2020

Στο Euro 2020 θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Οι 20 θα προκύψουν κανονικά μέσω της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Μάρτιος 2019-Μάρτιος 2020), με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να παίρνουν απευθείας πρόκριση για την τελική φάση.

Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν μέσω του Nations League με το φινάλε της προκριματικής φάσης (Μάρτιος 2020). Οι τέσσερις πρωτοπόροι των ομίλων της κάθε λίγκας που θα έχουν προκύψει από τον Νοέμβριο του 2018, θα δώσουν αγώνες νοκ-άουτ σε μορφή Final-Four. Η κάθε «λίγκα» (σ.σ. συνολικά τέσσερις) θα έχει το δικό της Final-Four και οι τέσσερις νικητές θα συμπληρώσουν το «πάζλ» του Euro 2020.

Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, όπως αυτές της 4ης «λίγκας», να διεκδικήσουν την πρόκριση για τα τελικά του Euro απέναντι σε ομάδες που θα είναι στα μέτρα τους.

Εάν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη στον όμιλο της στο Nations League και παράλληλα προκριθεί στο Euro 2020 μέσω των προκριματικών, τότε δεν θα χρειαστεί να λάβει μέρος στο Final-Four και τη θέση της θα πάρει η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στη «λίγκα» που δεν θα έχει προκριθεί στην τελική φάση μέσω των προκριματικών.


Η ενημέρωση της ΕΠΟ:


Το UEFA Nations League διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με συμμετοχή των 55 χωρών-μελών της. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους («λίγκες»), με βάση την κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα (No29 στην κατάταξη) μετέχει στην 3η «λίγκα» δυναμικότητας (LEAGUE C), μαζί με 14 ακόμα εθνικές ομάδες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο νικητής κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21-, ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».

Επίσης, οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου απο κάθε "λίγκα" θα προκριθούν στην επόμενη φάση, των νοκ-άουτ αγώνων, και τον Δεκέμβριο του 2018 θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019.

Η τελική νικήτρια κάθε «λίγκας» (συνολικά 4) θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro2020 και επιπλέον θα διεκδικήσει σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια τον τίτλο του νικητή της διοργάνωσης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.