Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Γκέλα… ολκής για Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Γκέλα… ολκής για Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/1/2018 00:05
Μια εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της ουραγού Σουόνσι και έχασε έδαφος στη μάχη της τετράδας. Ο Μόσον (41’) το γκολ μετά από λάθος απομάκρυνση του Φαν Ντάικ.

Η ουραγός Σουόνσι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 18 αγώνων της Λίβερπουλ. Με γκολ του Μόσον (41’) οι «κύκνοι» πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 1-0 στο «Λίμπερτι» και πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη για την παραμονή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε στο -3 από την 3η Τσέλσι και είδε την 5η Τότεναμ να μειώνει στους 2 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά.

Όχι έναν, όχι δύο αλλά πέντε προπονητές άλλαξε η Σουόνσι από την 1η Οκτωβρίου του 2016 και την τελευταία της συνάντηση με τη Λίβερπουλ στο «Λίμπερτι». Φραντσέσκο Γκουιντολίν, Μπομπ Μπράντλεϊ, Άλαν Κέρτις και Πολ Κλέμεντ αποτέλεσαν παρελθόν, ενώ ο Λέον Μπρίτον είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα παίκτη-προπονητή μέχρι να δώσει τη θέση του στον σημερινό κόουτς της ομάδας -και πρώην του Αστέρα Τρίπολης- Κάρλος Καρβαλιάλ.

Η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο μισάωρο σπατάλησε δύο σημαντικές στιγμές με κεφαλιά του Φαν Ντάικ (23’) και άστοχο σουτ του Σαλάχ από πλεονεκτική θέση (30’). Η Σουόνσι κράτησε το μηδέν και στο 41’ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Μόσον, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αδυναμία του Φαν Ντάικ να διώξει με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, με τον Σανέ να αστοχεί από κοντά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην επανάληψη, αφού οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή, αδυνατώντας να απειλήσουν.

Ο Γερμανός τεχνικός έριξε στο ματς Λαλάνα και Ίνγκς και ο τελευταίος είχε καλή στιγμή στο 77’, όμως το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Φαμπιανσκι. Η Λίβερπουλ αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις, ωστόσο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων «άγγιξε» το 1-1. Ο Φιρμίνο με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Λαλάνα δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Σουόνσι πήρε τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα στα τελευταία οχτώ παιχνίδια. Στα αξιοσημείωτα ότι η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 72% κατοχή, την υψηλότερη οποιαδήποτε ομάδας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ σε εκτός έδρας παιχνίδι. Μάλιστα, στα τελευταία εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος που οι «κόκκινοι» είχαν κατοχή πάνω από 62%, κατάφεραν να πάρουν μόλις δύο νίκες (2-5-2).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.