Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ξανά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Ξανά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/1/2018 21:33
Με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (26’ πεν., 57’) και ένα του Φορτούνη (70’), ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέρασε ξανά πρώτος στην κορυφή. Με δέκα από το 59’ οι Ακρίτες λόγω αποβολής του Κασάδο.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε την 9η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (2 γκολ) διατήρησαν την απόσταση ενός βαθμού από τον 2ο ΠΑΟΚ ενώ ξέφυγαν με +3 από την 3η ΑΕΚ, την οποία υποδέχονται στο Φάληρο την Τετάρτη (24/1) για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, όμως οι αμυντικοί της Ξάνθης έκοψαν τη σωτήρια τη σέντρα του Πάρντο, πριν ο Μιραλάς καταφέρει να μπει στη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή, πίεζαν πολύ ψηλά τους φιλοξενούμενους, ωστόσο δυσκολεύονταν να βγάλουν αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 20 λεπττά.

Στο 17’ ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να γυρίσει την μπάλα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του προτίμησε να σουτάρει, δίχως η επιλογή του αυτή να φέρει αποτέλεσμα. Δύο λεπτά μετά, μια ασυνεννοησία του Κασάδο με τον Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Ανσαριφάρντ… φάτσα με το τέρμα, όμως ο Σβάρνας εμπόδισε όσο χρειάζονταν προκειμένου ο Ιρανός να αστοχήσει.

Στο 25o λεπτό έγινε η φάση που έγειρε το ματς υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Φασίδης έπεσε άγαρμπα με τον αγκώνα πάνω στον Φορτούνη, αυτός έπεσε -με καθυστέρηση- στο έδαφος και ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε το πέναλτι. Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση και έλυσε το γόρδιο δεσμό, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.Μετά το 1-0, οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν περισσότερους χώρους και σπατάλησαν αρκετές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 36’ το μακρινό σουτ του Ρομαό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 40’ ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Ανσαριφάρντ. Ένα λεπτό μετά, η κεφαλιά του Μιραλάς από τη μικρή περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 43’ ο Βέλγος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ζίβκοβιτς.

Ακολούθησαν δύο επεμβάσεις του γκολκίπερ της Ξάνθης σε σουτ των Φορτούνη (43’) και Πάρντο (44’) και το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο. Η μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 39’, με τον Τριάδη να αστοχεί με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Ακρίτες «άγγιξαν» την ισοφάριση με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 46’ ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, νίκησε τον Προτό στο τετ-α-τετ, όμως ο Σισέ έκοψε τη μπάλα στη γραμμή. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το 1-1 και στο 57’ πέτυχε δεύτερο γκολ, «καθαρίζοντας» το ματς. Ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ ξέφυγε από τον Φλίσκα και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Τα πάντα τελείωσαν δύο λεπτά μετά, με τον Κασάδο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Πάρντο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ξάνθη είχε καλές φάσεις για να μειώσει σε 2-1. Στο 64’ το σουτ του Φασίδη εντός περιοχής πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο 68’ ο Προτό απέκρουσε το πλασέ του Ντουρίτσκοβιτς. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γέντρισεκ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά υπό την πίεση του Έγχελς. Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν και δύο λεπτά μετά πέτυχε και τρίτο γκολ. Μετά από λάθος του Μελιόπουλου, ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας (80' Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84' Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (71' Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62' Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87' Χατζητερζόγλου), Γέντρισεκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.