Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Το «καθάρισε» σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Το «καθάρισε» σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2017 18:10
Με δύο γκολ σ' ένα δίλεπτο (77’ Γεσίλ, 78’ Χατζισαφί) ο Πανιώνιος κέρδισε με 2-0 τον μαχητικό ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Αποβλήθηκε στο φινάλε ο Γεσίλ.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς, όταν στο 3' ο Σαββίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι «κυανέρυθροι» είχαν την υπεροχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος έκλεινε όλους τους χώρους.

Με εξαίρεση μια άστοχη προβολή του Λάμπρου (28') οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά στο πρώτο μέρος. Μάλιστα στο 42’ οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σιώπη σε μια δύσκολη φάση. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του άσου του Πανιωνίου την στιγμή που εκείνος θέλει να το μαζέψει, με τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο και να λέει «παίζεται».

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο μέρος. Ο ΌΦΗ απείλησε με τους Μάνο (47') και Όγκμποε (55'), ενώ ενδιάμεσα (54’) ο Πανιώνιος είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Μασούρα, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 65’ ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από κακό διώξιμο του Μπαντή, ο Όγκμποε έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γεσίλ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ όμως άργησε να εκτελέσει και ο Ρούσσος έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του και είχε δύο σημαντικές στιγμές με σουτ του Λάμπρου (71',’76’) για να πάρει το προβάδισμα. Αυτό έγινε στο 77’, όταν μετά από σουτ του Μπανανά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γεσίλ, ο οποίος γύρισε το σώμα του και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί, αφού ένα λεπτό αργότερα πέτυχαν και δεύτερο γκολ χάρη σε εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα του Χατζισαφί μέσα στην περιοχή.

Στο 83’ ο Λάμπρου επιχείρησε νέο μακρινό σουτ, με τον Δερμιτζάκη να διώχνει με υπερένταση, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μπαντής είπε «όχι» σε σουτ του Μάνου. Στις καθυστερήσεις ο Γεσίλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και το 2-0 υπέρ του Πανιωνίου έμεινε μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.