Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Δώρο Χριστουγέννων της ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Δώρο Χριστουγέννων της ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2017 19:12
Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και έδωσε την ευκαιρία σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να τη ρίξουν από την κορυφή.

Μετά από τρεις σερί νίκες, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και έκανε απροσδόκητο δώρο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, η «Ένωση» δεν κερδίζει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και εκτός απροόπτου θα χάσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς, περιόρισε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου (ντεμπούτο) σε παθητικό ρόλο, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Τσόβιτς. Μόλις στο 3’ ο πορτιέρο του Απόλλωνα μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 10’ ο Αραούχο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Λιβάγια. Ένα λεπτό μετά, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά μόνος στο κέντρο της άμυνας του Απόλλωνα, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 12' η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Τσόβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αραούχο δοκίμασε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στα επόμενα λεπτά, ο Απόλλωνας κατάφερε να απορροφήσει την πίεση της «Ένωσης», η οποία είχε μεγάλη πρόβλημα στην τελική πάσα.

Η επόμενη –και μεγαλύτερη- ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38’. Ο Λιβάγια έβγαλε με τακουνάκι στον Λόπες, αυτός έκανε το πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Τσόβιτς, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 50’ η σκαστή κεφαλιά του Μπακασέτα είχε στόχο τον Τσόβιτς, ενώ στο 58’ το μακρινό σουτ του Λιβάγια πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο, Κονέ και Κλωναρίδη, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο 66ο λεπτό.

Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς μπροστά αλλά αδυνατούσε να βρει χώρους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα, που έπαιζε και με το ρολόι. Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να έχουν μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν τα αρκετά κόρνερ που κέρδισαν. Στο 68’ το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 90’ ο Κλωναρίδης γύρισε σωστά την μπάλα όμως ο Αραούχο δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Κλωναρίδης), Λόπες (56’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (51’ Κονέ), Λιβάγια, Αραούχο

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος, Κοντοές, Χουάρες, Ανιέτε (72’ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59’ Καστιγέχος)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.