Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/12/2017 14:21
Η ουκρανική Ντιναμό Κιέβου είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτος αγώνας στο στις 15 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ και ρεβάνς στις 22 Φεβρουαρίου στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου.

Το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου θα κληθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ για να προκριθεί στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ουκρανική ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου (Παρτίζαν, Γιάνγκ Μπόις, Σκεντερμπέου) με 13 βαθμούς (4-1-1, 15-9 τέρματα), πέντε περισσότερους από την 2η Παρτίζαν. Στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 2η θέση με -3 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ (έχει ματς περισσότερο), μετρώντας 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 15 Φεβρουαρίου ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο «παγωμένο» Ολιμπίνσκι του Κιέβου. Να σημειωθεί ότι το ουκρανικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά στις 17 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι των Ουκρανών στο ΟΑΚΑ θα είναι το πρώτο τους επίσημο ματς για το 2018.

Η Ντιναμό Κιέβου έχει την 3η καλύτερη επίθεση στους ομίλους και ο Βραζιλιάνος Ζούνιορ Μοράες είναι ο πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ με 6 γκολ. Πρώτος της σκόρερ στο ουκρανικό πρωτάθλημα είναι ο Μποκανί (15/8), ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε μια «ανάσα» από το να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Μεγάλα ατού της θεωρούνται επίσης ο Κροάτης στόπερ Βίντα, ο συμπατριώτης του αριστερός μπακ Πίβαριτς και ο μέσος Τσιγκάνκοφ. Στον πάγκο της ουκρανικής ομάδας κάθεται ο Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς, ο οποίος για δύο χρόνια βρισκόταν στο τιμόνι της εθνικής Λευκορωσίας. Δεν έχει κάποια μεγάλη διάκριση ως προπονητής, ωστόσο έχει φορέσει για οκτώ χρόνια τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου, μετρώντας επτά πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα.

Τα ζευγάρια στη φάση των «32»:


Ντόρτμουντ – Αταλάντα
Νις – Λοκομοτίβ Μόσχας
Κοπεγχάγη – Ατλέτικο
Σπαρτάκ Μόσχας – Μπιλμπάο
ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου
Σέλτικ - Ζενίτ
Νάπολι - Λειψία
Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιόν - Βιγιαρεάλ
Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ
Παρτίζαν - Πλζεν
Στεάουα - Λάτσιο
Λουντογκόρετς - Μίλαν
Αστάνα - Σπόρτινγκ
Έστερσουντ - Άρσεναλ
Μαρσέιγ - Μπράγκα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.