Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Η ΑΕΛ «ξέρανε» την Ξάνθη στο 90+4’

Σούπερ Λιγκ: Η ΑΕΛ «ξέρανε» την Ξάνθη στο 90+4’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2017 17:06
Με γκολ του Κρίζμαν στο φινάλε των καθυστερήσεων, η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη στο «AEL FC Arena» και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Δύο δοκάρια είχαν οι Ακρίτες, που φωνάζουν για χέρι στη φάση του γκολ.

Με ακόμα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη στη Λάρισα και την έπιασε στην 7η θέση με 17 βαθμούς, παραμένοντας αήττητη εντός έδρας στο πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της ΑΕΛ. Είναι ενδεικτικό πως με εξαίρεση δύο καλά σουτ του Λουσέρο (3’, 21’) οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά στο πρώτο μισάωρο. Στη συνέχεια η ΑΕΛ κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, όμως στο 37’ οι Ακρίτες «άγγιξαν» το γκολ, έχοντας δοκάρι με κοντινή προβολή του Γέντρισεκ. Το 0-0 έμεινε ως το ημιχρονο σ’ ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος χωρίς σουτ εντός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 59’ ο Ζίβκοβιτς κέρδισε στο τετ-α-τετ τον Μασούρα, ενώ στο 66’ ο Περόνε έβγαλε ωραία τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Κρίζμαν είχε στόχο τον γκολκίπερ των Ακριτών.

Η Ξάνθη κατάφερε να ισορροπήσει και στο 71’ έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Γέντρισεκ, το οποίο πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. Ο Σλοβάκος σπατάλησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 80’ σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Οι Ακρίτες είχαν άλλη μια ευκαιρία στο 90+3’ ωστόσο το πλασέ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση, η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει ωστόσο οι άνθρωποι της Ξάνθης «φωνάζουν» για το χέρι του Περόνε που έγινε στην φάση. Ο Αργεντινός έδωσε με τακουνάκι στον Κρίζμαν, αυτός απέφυγε τον Λισγάρα και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπεξαβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Λουσέρο, Κίκε (57' Ορφανίδης), Ρότσε (78' Φασίδης), Γέντρισεκ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.