Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Γιόχανσον η Σουηδία!

Προκριματικά Μουντιάλ: Προβάδισμα με Γιόχανσον η Σουηδία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/11/2017 23:47
Με γκολ του μέσου της ΑΕΚ, Γιάκομπ Γιόχανσον, η Σουηδία κέρδισε με 1-0 την Ιταλία στη Στοκχόλμη και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μετά από 14 σερί παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ, η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει εκτός διοργάνωσης! Η «σκουάτρα ατζούρα» ηττήθηκε με 1-0 στην Σουηδία και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση. Ο Γιάκουμπ Γιόχανσον της ΑΕΚ ήρθε από τον πάγκο και μ’ ένα τυχερό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ των Σουηδών, οι οποίοι καλούνται πλέον να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους στη ρεβάνς της Ιταλίας.

Η ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, επιλέγοντας να παίξει πίσω από τη μπάλα. Με εξαίρεση μια καλή κεφαλιά του Μπελότι (5’) οι Ιταλοί δεν απείλησαν με αξιώσεις την Σουηδία, πραγματοποιώντας προβληματική εμφάνιση. Από την πλευρά τους, οι Σκανδιναβοί είχαν καλές στιγμές με σουτ των Τοϊβόνεν και Φόρσμπεργκ τα οποία πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους κυριάρχησαν τα πολλά νεύρα, με τον Μπεργκ να γλιτώνει την αποβολή με δεύτερη κίτρινη για σπρώξιμο στον Κιελίνι. Αντίθετα, ο Βεράτι είδε κίτρινη και θα χάσει τη ρεβάνς.

Στο 57ο λεπτό ο Γιαν Άντερσον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάκομπ Γιόχανσον αντί του τραυματία Εκντάλ και τέσσερα λεπτά μετά, ο μέσος της ΑΕΚ έλυσε το γόρδιο δεσμό, «γράφοντας» το 1-0 με σουτ στην κίνηση. Να σημειωθεί πως η μπάλα κόντραρε στον Ντε Ρόσι και άλλαξε τροχιά προτού καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν.

Μετά τα 1-0 η Ιταλία πίεσε ασφυχτικά για την ισοφάριση και θα μπορούσε να τα καταφέρει στο 69’ όμως το σουτ του Νταρμιάν (69’) σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή ήταν η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Οι Σουηδοί έκλεισαν σωστά όλους τους χώρους και διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ ως το φινάλε.

Σουηδία (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Κραφτ (83' Σβένσον), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Εκνταλ (57' Γιόχανσον), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (74' Τελίν).

Ιταλία (Τζανπιέρο Βεντούρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Νταρμιάν, Καντρέβα, Ντε Ρόσι, Βεράτι (75' Ινσίνιε), Παρόλο, Μπελότι (65' Εντερ), Ιμόμπιλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.