Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απολογία και κίνδυνος αφαίρεση βαθμών για την ΑΕΚ!

Απολογία και κίνδυνος αφαίρεση βαθμών για την ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/11/2017 21:13
Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα επεισόδια πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ θα βρεθεί την προσεχή Παρασκευή (10/11) η ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να απολογηθεί για τα επεισόδια των οπαδών της με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που προηγήθηκαν του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό, η «Ένωση» θα δικαστεί με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β’ του Πειθαρχικού Κώδικα, που αφορά επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου τα οποία συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές.

Για την παράβαση αυτή, προβλέπεται πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας για 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών!

Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ επικρατεί αισιοδοξία για την ποινή, με δεδομένο ότι η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως τα επεισόδια έλαβαν χώρα πέραν του προελέγχου, που δεν θεωρείται «εν γένει χώρος του γηπέδου». Όσο για την είσοδο της διμοιρίας εντός της θύρας 35, αναφέρεται πως δεν έχει σχέση με τα επεισόδια, αλλά για να κάνουν μια σύλληψη.

Εκτός των άλλων, η «Ένωση» θα απολογηθεί και για ρίψεις αντικειμένων που δεν προκάλεσαν διακοπή αγώνα, παράβαση για την οποία είναι δις υπότροπη και αναμένεται να της επιβληθεί βαρύ πρόστιμο.

Συγκεκριμένα η κλήση αναφέρει τα εξής:


Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 1 εδ. α΄ και β΄ - περ. β΄, 3 περ. α΄ και στ΄, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.