Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: «Άλωσε» το «Βεστφάλεν» η Μπάγερν

Μπουντεσλίγκα: «Άλωσε» το «Βεστφάλεν» η Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/11/2017 21:28
Η Μπάγερν κέρδισε με 3-1 την Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» και ξέφυγε στο +6 από τους Βεστφαλούς, παρότι πριν λίγο καιρό βρίσκονταν στο -5 από την κορυφή! Ρόμπεν (16’), Λεβαντόφσκι (37’), Αλάμπα (67’) οι σκόρερ, μείωσαν στο 88’ (Μπάρτρα) οι γηπεδούχοι που έχασαν με τραυματισμό τον Σωκράτη.

Η Μπάγερν ήταν η νικήτρια στο «Der Klassiker» με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί κέρδισαν με 3-1 τους Βεστφαλούς εκτός έδρας και τους άφησαν στο -6 από την κορυφή.

Αυτή ήταν η 4η σερί απώλεια για την ομάδα του Πίτερ Μποζ, με τον Ολλανδό τεχνικό να βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά και την απογοητευτική πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές μετρούν μόνο νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις μετά την πρόσληψη του Χάινκες.

Η Μπάγερν προηγήθηκε στο 17ο λεπτό χάρη σε τρομερό σουτ του Ρόμπεν μέσα από την περιοχή. Μ’ αυτό το γκολ ο Ολλανδός έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ των Βαυαρών στο πρωτάθλημα με 93 τέρματα, ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο Ζιοβάνε Έλμπερ.

Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να απαντήσει στο 30’ ωστόσο ο Γιαρμολένκο δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Ούλραϊχ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε απέναντι από τον Μπούρκι, ο οποίος έδιωξε με το ένα χέρι.

Στο 32’ οι Βεστφαλοί είχαν δοκάρι με σουτ του Καγκάβα όμως στο 37’ δέχτηκαν δεύτερο γκολ. Ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με τρομερό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Βάιγκλ, ο οποίος είχε αναλάβει προσωρινά ρόλο στόπερ μετά τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου (αποχώρησε στο 42’).

Το 2-0 έμεινε ως το ημίχρονο, αφού στο 44’ ο Ουλράιχ βγήκε ξανά νικητής σε τετ-α-τετ με τον Γιαρμολένκο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) η Μπάγερν «άγγιξε» το τρίτο γκολ, όμως ο Μπούρκι «έβγαλε» με το πόδι τη σκαστή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Ένα λεπτό μετά ο Αλάμπα έκοψε σωτήρια το πλασέ του Γιαρμολένκο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 64’ ο Λεβαντόφσκι αστόχησε από πλεονεκτική θέση, όμως τέσσερα λεπτά μετά (68’) οι Βαυαροί έφτασαν στο 3-0. Ο Αλάμπα έκανε τη σέντρα για τον Λεβαντόφσκι, αυτός δεν έκανε επαφή όμως η κίνηση του ξεγέλασε τον Μπούρκι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να μειώσει στο 88’ όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Πούλισιτς, η μπάλα βρέθηκε στον Μπάρτρα, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ μείωσε σε 3-1. Στις καθυστερήσεις, οι Βεστφαλοί «άγγιξαν» και ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Βιδάλ έκοψε σωτήρια τον Κάστρολ πριν αυτός σκοράρει σε κενή εστία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.