Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Ξέσπασε με επτάρα η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Ξέσπασε με επτάρα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/10/2017 21:43
Η ΑΕΚ συνέτριψε με 7-0 τον Απόλλωνα Λάρισας και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου. Δύο γκολ ο Λάζαρος, σκόραραν Αραούχο-Τσίσταστον, χατ-τρικ στις ασίστ ο Μπακασέτας.

Την πρώτη της νίκη μετά τις 24 Σεπτεμβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήρε η ΑΕΚ, η οποία ισοπέδωσε με 7-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ. Η «Ένωση» «σφράγισε» την πρόκριση για τους «16» του θεσμού και πλέον ετοιμάζεται για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» από νωρίς την αναμέτρηση, έχοντας καλές στιγμές με Αραούχο και Μπακασέτα για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Το 1-0 ήρθε τελικά στο 19’, όταν μετά από κόρνερ του Μπακασέτα, ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής και «έγραψε» το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει με κοντινό πλασέ ύστερα από όμορφη συνεργασία με τους Μπακασέτα και Αραούχο. Ο τελευταίος βέβαια ήταν εκτεθειμένος και το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί για οφσάιντ.

Στο 36' η ΑΕΚ βρήκε νέο γκολ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα. Ο Έλληνας άσος γέμισε στην περιοχή και ο Αιντάρεβιτς με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0. Η «Ένωση» είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 40’ ο Μπακασέτας μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερ, «γράφοντας» το 4-0 με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Δύο λεπτά μετά (42’) ο Μπακασέτας βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 5-0. Παρά το μεγάλο σκορ, η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα της επανάληψης, πιέζοντας για ακόμα ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 51’, όταν μετά από όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Αραούχο έπιασε το σουτ στην κίνηση και επέστρεψε στα γκολ μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Φιρινίδη σε τετ-α-τετ με τον Μπακασέτα (57’, 63’) και στο 65’ ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Γιακουμάκη, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από 2,5 μήνες. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε και 7ο γκολ στο 79'. Ο Μπακασέτας γύρισε στον Πατίτο, ο οποίος πλάσαρε, ο Φιρινίδης απέκρουσε, αλλά ο Τσίστασον πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 7-0!

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγροδήμος, Τσιλούλης (46' Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (64' Σκούπρα), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυριάς (46' Διβανές).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (54' Πατίτο), Μπακασέτας, Τρίστασον, Αραούχο (64' Γιακουμάκης).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.