Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: «Άλωσε» το «Βεστφάλεν» η Λειψία

Μπουντεσλίγκα: «Άλωσε» το «Βεστφάλεν» η Λειψία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/10/2017 23:37
Η Λειψία κέρδισε με 3-2 την Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» και υποχρέωσε τους Βεστφαλούς στην πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος.

Σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, η Λειψία πέρασε με 3-2 από την έδρα της Ντόρτμουντ και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ντόρτμουντ, καθώς στο 4’ ο Ομπαμεγιάνγκ έκλεψε τη μπάλα από τον Ιλσάνκερ, μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Η Λειψία θα μπορούσε να απαντήσει στο 7’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Ογκουστέν βρέθηκε απέναντι από τον Μπούρκι αλλά ο Ελβετός απέκρουσε με το πόδι. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, ο Ζάπιτσερ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ, φέρνοντας το σκορ στα ίσια.

Στο 12’ ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε απέναντι από τον Γκουλάσι και στο 24’ η Λειψία ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Μπρούμα με τρομερή ενέργεια, απέφυγε τον Τόλγιαν και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πόουλσεν για το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων! Στο 40’ ο Φίλιπ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκουλάσι από θέση βολής και η Λειψία πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Παπασταθόπουλο για ανατροπή-πέναλτι στον Ογκουστέν, παρότι δεν υπήρχε επαφή. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 56’ καθώς ο Ιλσάνκερ είδε αυστηρή δεύτερη κίτρινη για φάουλ στο χώρο του κέντρου.

Η Ντόρτμουντ κέρδισε μέτρα και στο 64’ επέστρεψε στο ματς με εύστοχο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Βεστφαλοί πίεσαν για το 3-3 αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα. Στο 84’ ο Γκουλάσι μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Γιαρμολένκο και στο 90+1’ ο πορτέρο της Λειψίας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ, κρατώντας το 3-2 ως το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.