Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τριπλή υποψηφιότητα από Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη για το Μουντιάλ 2030

Τριπλή υποψηφιότητα από Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη για το Μουντιάλ 2030

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/10/2017 01:59
Την κοινή υποψηφιότητά τους για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 ανακοίνωσαν επισήμως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη.

Η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030!

Όπως εξήγησαν οι πρόεδροι των τριών χωρών, η υποψηφιότητα θα περιλαμβάνει πιθανότατα δύο ή τρία στάδια στην Ουρουγουάη και στην Παραγουάη, καθώς και 6 ή 8 στην Αργεντινή. Επίσης στάθηκαν στο αίτημα να επιστρέψει η διοργάνωση στην Ουρουγουάη, όπου διεξήχθη το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο το 1930.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλα κράτη που επιθυμούν το Μουντιάλ του 2030, αλλά νομίζω ότι η επέτειος των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση στην Ουρουγουάη καθιστά την χώρα ως μία πολύ ελκυστική προοπτική», τόνισε ο πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Καρτές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι τόνισε: «Η αρχική ιδέα προήλθε από την Ουρουγουάη και μας πήρε 40 δευτερόλεπτα για να πούμε το «ναι». Άλλα τόσα μας πήρε όταν μας πρότεινε να μπει και η Παραγουάη. Η Ουρουγουάη ήταν επίσης πολύ θετική για την ένταξή της κι αυτό νομίζω ότι δίνει μεγαλύτερη δύναμη στην υποψηφιότητα».

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2030, αν και η Κίνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ωστόσο με δεδομένο ότι το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, είναι αμφίβολο εάν η FIFA θα δώσει τη διοργάνωση σε άλλη ασιατική χώρα σε διάστημα οκτώ ετών.

Φυσικά εκκρεμεί και το ποια/ες χώρες θα αναλάβουν το Μουντιάλ του 2026, με την τριπλή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά να αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.