Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Καμπιάσο

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Καμπιάσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/9/2017 13:38
Ο Εστέμπαν Καμπιάσο αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του σε ηλικία 37 ετών και να αφοσιωθεί πλέον στην προπονητική.

Τίτλους τέλους σε μία σπουδαία καριέρα έβαλε ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Στα 37 του χρόνια, ο Αργεντινός αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πλέον αναμένεται να ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Να σημειωθεί πως πριν λίγο καιρό πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της UEFA στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας και έχει τη δυνατότητα να καθίσει στον πάγκο ως βοηθός προπονητή ή ως πρώτος σε ομάδα Νέων!

Ο Καμπιάσο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, πριν μετακομίσει, σε ηλικία μόλις 16 ετών, στην Ισπανία για χάρη των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε για δύο χρόνια (1996-1998) στην δεύτερη ομάδα της «βασίλισσας και το 1998 επέστεψε στην Αργεντινή, παίζοντας για τέσσερα χρόνια στις Ιντεπετιέντε (1998-01) και Ρίβερ Πλέιτ (2001-02).

Το 2002 επέστρεψε στην Ρεάλ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα διηπειρωτικό. Το 2004 υπέγραψε στην Ίντερ, ομάδα σταθμός στην καριέρα του.

Φόρεσε τη φανέλα των «νερατζούρι» για δέκα χρόνια, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2010 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων εκείνης της χρονιάς.

Τη σεζόν 2014-2015 συνέχισε στην Λέστερ και ήταν καθοριστικός στην προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο φινάλε της σεζόν αποφάσισε να αποχωρήσει, υπογράφοντας συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε για δύο σεζόν, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα. Ο ίδιος φόρεσε για 52 παιχνίδια τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, σημειώνοντας 5 γκολ.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.