Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χιμένεθ: «Πρόκριση για την ιστορία της ΑΕΚ»

Χιμένεθ: «Πρόκριση για την ιστορία της ΑΕΚ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/8/2017 18:51
Ο Μανόλο Χιμένεθ αναγνώρισε τη δυσκολία της «αποστολής» των παικτών του ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπριζ, αλλά ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η πρόκριση για την ιστορία της ΑΕΚ. «Έχω ακόμα μια αμφιβολία για το αρχικό σχήμα» τόνισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς με τη Μπριζ στο ΟΑΚΑ για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ:

Για το πλάνο του για το παιχνίδι σε σχέση και με το ματς στο Βέλγιο:

«Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε λόγω έλλειψης τύχης. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος είχαμε ξεκάθαρες φάσεις για να κερδίσουμε το ματς, αλλά μετά την αποβολή του Λιβάγια χαλάσαμε τα πλάνα που είχαμε. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε βέβαια και με δέκα παίκτες. Μετά το πρώτο παιχνίδι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι, η Μπριζ είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά ο στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League».

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του αγώνα:

«Έχω αποφασίσει. Έχω ακόμα μια αμφιβολία. Η αποβολή του Λιβάγια και κάποιες απουσίες μας περιορίζουν, αλλά πρέπει να βρούμε 11 παίκτες που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι και 3 αλλαγές που θα μας βοηθήσουν για τη νίκη. Όπως θα έχετε καταλάβει είμαι ένας προπονητής που δεν επικεντρώνομαι μόνο στην ενδεκάδα, αλλά στην ομάδα που θα χρησιμοποιήσω και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αυτό μπορεί να αλλάξει».

Για τα διάφορα συστήματα που χρησιμοποιεί και για το αν πιστεύει πως αποδίδει το σύστημα με τους τρεις στην άμυνα: «Είμαι από τους προπονητές που θέλω να προσαρμόζομαι ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές που έχω. Είχαμε ένα σύντομο διάστημα για την προετοιμασία και προσπάθησα να κάνω αυτό. Σέβομαι αλλά δεν πιστεύω στους προπονητές που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους ποδοσφαιριστές τους. Πιστεύω στην τακτική όταν ο παίκτης έχει πειστεί να την εφαρμόσει. Το θέμα είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να πιστεύει στην τακτική που δουλεύει. Όταν υπάρχουν αντίπαλοι ανώτεροι ή ισοδύναμοι με εμάς μπορούμε να παίξουμε με τρία στόπερ. Όταν μπορούμε να παίξουμε με τέσσερις στην άμυνα θα το κάνουμε. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια ομάδα ανώτερη από εσένα είναι να παίξεις με το ίδιο σύστημα με τον αντίπαλο».

Για τη δήλωση που έκανε ότι λείπουν πράγματα από την ομάδα και εάν έχει όλα όσα θέλει για το αυριανό παιχνίδι:

«Με τη δουλειά λύνονται όλα. Έχω ένα ρόστερ και για μένα είναι το καλύτερο. Όταν θέλουμε ή μπορούμε να κάνουμε μια μεταγραφή θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Για μένα οι παίκτες μου είναι καταπληκτικοί, έχουν μεγάλη καρδιά και είμαι σίγουρος ότι θα τη βγάλουν στο γήπεδο. Αυτό που κάνω είναι να χτίσω μια δυνατή ομάδα. Η δουλειά μου είναι να κάνω την ομάδα μεγάλη. Το να κερδίσεις είναι δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο στην Ευρώπη».

Για την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ να κερδίσει βαθμούς και χρήματα από την ενδεχόμενη πρόκριση, κάτι που δεν είχε δυνατότητα στο πρόσφατο παρελθόν:

«Θα είναι μεγάλο λάθος να μείνουμε στο παρελθόν. Το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Η ΑΕΚ θα πρέπει να μεγαλώνει και να εκσυγχρονίζεται περισσότερο. Μετά από τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ έχασε βαθμούς στη λίστα της UEFA και το σίγουρο είναι ότι με τη δουλειά που κάνουμε, ελπίζω να υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες που θα θυμόμαστε αργότερα. Η ιστορία μπορεί να σε κάνει μεγαλύτερο, αλλά θα πρέπει καθημερινά να βελτιώνεσαι. Αύριο είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, αλλά μπορεί να ενισχύσει την ιστορία της ΑΕΚ. Όμως, δεν θα είναι εύκολο».

Για το αν είναι ένα από τα σπουδαιότερα ματς της καριέρας του:

«Πολύ σημαντικό γιατί είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Μετά την πτώση στη Γ' Εθνική τα χρόνια ήταν δύσκολα. Πρέπει να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη και δεν μπορούμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μόνο με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Πρέπει να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε νέα στοιχεία στην ιστορία της ομάδας».

Για τον Βράνιες και το ενδιαφέρον της Κρίσταλ Πάλας:

«Παρακαλώ να μην φύγουν άλλοι ποδοσφαιριστές (γέλια). Είναι πολύ καλό όταν κάποιοι πηγαίνουν να δουν ένα παιχνίδι και να ξεχωρίζουν παίκτες της ΑΕΚ. Ο Βράνιες είναι ένας αμυντικός πολύ γρήγορος, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχει και πράγματα που μπορεί να βελτιώσει. Είναι φυσιολογικό έναν παίκτη σαν τον Βράνιες να τον ξεχωρίσουν ευρωπαϊκές ομάδες, όπως και τον Μιχάλη. Είναι καλό και για την ομάδα και για τον προπονητή και για τους παίκτες να υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.