Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Πρέμιερ Λιγκ: Γλίτωσε τα χειρότερα η Μάντσεστερ Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Γλίτωσε τα χειρότερα η Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/8/2017 00:00
Με γκολ του Στέρλινγκ στο 82΄ η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε σε 1-1 την Έβερτον στο «Έτιχαντ» και γλίτωσε την ήττα, παίζοντας με δέκα παίκτες σ’ όλο το δεύτερο μέρος. Προηγήθηκαν με Ρούνεϊ (35’) τα «ζαχαρωτά», που έχασαν στο φινάλε τον Σνάιντερλιν (88’).

Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Έτιχαντ» και αμφότερες έφτασαν τους 4 βαθμούς μετά από 2 αγωνιστικές. Οι «πολίτες» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή και έχασαν με ανύπαρκτη αποβολή τον Γουόκερ (44’), ωστόσο στο 82’ έφεραν το σκορ στα ίσια με παίκτη λιγότερο και στο φινάλε πίεσαν ασφυχτικά για την ανατροπή, χωρίς αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 26’ έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, με τον Πίκφορντ να αποκρούει το μακρινό σουτ του Οταμέντι. Τρία λεπτά μετά ο Γιαγκέλκα έκοψε σωτήρια τον Αγκουέρο, ενώ στο 33’ ο Αργεντινός βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ, ωστόσο άργησε να εκτελέσει και κόπηκε.

Ένα λεπτό αργότερα (34’), ο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι με κοντινό πλασέ και στο 36’ η Έβερτον κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή. Ο Κάλβερτ-Λιούιν έκανε το γύρισμα για τον Ρούνεϊ και ο Άγγλος με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 0-1, φτάνοντας τα 200 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 43’ είχε σημαντική στιγμή με βολέ του Ζεσούς, το οποίο μπλόκαρε ο Πίκφορντ. Ένα λεπτό αργότερα (44’) ο Γουόκερ αποβλήθηκε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη για σπρώξιμο στον Κάλβερτ-Λιούιν, αφήνοντας την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με παίκτη λιγότερο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Σίτι συνέχισε να έχει την υπεροχή, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η είσοδος των Στέρλινγκ και Ντανίλο έδωσαν πνοή στην επίθεση των «πολιτών», που «άγγιξαν» σε δύο περιπτώσεις το 1-1. Στο 74’ ο Στέρλινγκ αστόχησε από κοντά, ενώ στο 77’ ο Πίκφορντ έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Ντανίλο.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 83’. Ο Ντανίλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χόλγκεϊτ έδιωξε με κεφαλιά αλλά ο Στέρλινγκ με δυνατό βολέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 1-1! Στο 88’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τον Σνάιντερλειν να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στη μπάλα!

Η Σίτι πίεσε ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά για τα 2-1, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα στο 90+3’ ο Κλάασεν πραγματοποίησε εντυπωσιακό στοπ σε σέντρα με αποδέκτη τον Ντε Μπρούιν, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Πίκφορντ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.