Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη μισή-πρόκριση για την Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη μισή-πρόκριση για την Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/8/2017 23:44
Η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-1 την Χονφεχάιμ στην Γερμανία και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ». Άρνολντ (35’) και Νορτβάιτ (74’ αυτ.) τα γκολ των «κόκκινων», μείωσαν με Ουτ (87’) οι γηπεδούχοι, που είχαν χαμένο πέναλτι και δοκάρι.

Καθοριστικό βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 2-1 της Χοφενχάιμ στο Σίνσχαϊμ, σκορ που καλούνται να υπερασπιστούν στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» για να επιστρέψουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 2 χρόνια.

Η Χοφενχάιμ είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ωστόσο η Λίβερπουλ έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα και απειλούσε με αξιώσεις την εστία του Μπάουμαν. Στο 8’ ο Γερμανός γκολκίπερ έδιωξε με το πόδι το διαγώνιο σουτ του Μανέ, ενώ στο 14’ ο Σαλάχ αστόχησε σε τετ-α-τετ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Δύο λεπτά νωρίτερα (12’), οι Γερμανοί σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Κάιπερς έδωσε πέναλτι σε βουτιά του Ναμπρί στην περιοχή, όμως ο Μινιολέ απέκρουσε την εκτέλεση του Κράμαριτς, κρατώντας το μηδέν για τους «κόκκινους».

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ, όμως στο 33’ η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του 18χρονου Αλεξάντερ-Άρνολντ. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω στη μπάλα ήταν επίσης οι Τσαν και Μορένο, ωστόσο ο πιτσιρικάς πήρε πάνω του τη φάση και δικαιώθηκε, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάουμαν.

Η Χοφενχάιμ προσπάθησε να απαντήσει, έχοντας διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 43’. Αρχικά ο Μινιολέ νίκησε από κοντά τον Γκνάρμπι και εν συνεχεία το σουτ του Βάρνερ από το ύψος της περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Το 1-0 υπέρ των «κόκκινων» έμεινε ως το ημίχρονο, αφού στο 45+2’ η κεφαλιά του Λόβρεν, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και θα μπορούσε να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη, όμως ο Μπάουμαν νίκησε από κοντά τους Φιρμίνο (47’) και Μανέ (51’). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την υπεροχή, όμως ο Γερμανός πορτιέρο ήταν εξαιρετικός, αφού στο 70’ απέκρουσε και το πλασέ του Σαλάχ, ενώ στο 71’ μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Λόβρεν.

Η πίεση των «κόκκινων» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 74’. Μετά από κλέψιμο στο κέντρο, ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Νόρντβαϊτ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, με την UEFA να χρεώνει το γκολ στον Νορβηγό.

Η Χοφενχάιμ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 82’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Αμίρι, το οποίο «έβγαλε» ο Μινιολέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νόρντβαϊτ έκανε βαθιά μπαλιά για τον Οτ, αυτός ξέφυγε από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ με διαγώνιο σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1. Μάλιστα στο 90+1’ οι Γερμανοί «άγγιξαν» την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Χίμπνερ από τη μικρή περιοχή, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ. Η Λίβερπουλ απάντησε με ένα καλό σουτ του Γκρούιτς (90+4’), ο Μπάουμαν απέκρουσε και το 2-1 έμεινε ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.