Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη-μισή πρόκριση για Ολυμπιακό

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη-μισή πρόκριση για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/7/2017 23:41
Με δύο γκολ του Μπέν (6’, 56’) και ένα του Εμενίκε (90+1’) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το ενάμιση πόδι στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 3-1 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και θα πρέπει να αυτοκτονήσουν στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» για να χάσουν την πρόκριση.

Παρά το απρόοπτο με Φορτούνη (έμεινε εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών), οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σπουδαία νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπέν (2 γκολ), ενώ το τέρμα του νεοεισελθόντα Εμενίκε στο φινάλε, αναγκάζει τους Σέρβους να ψάξουν τρία γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (και να μην δεχτούν κανένα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Στο 6’, ο Μπεν έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Μάριν, ο Γερμανός τη γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Αφρικανό και ο επιθετικός από τις Κομόρες με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και στο 9’ οι «ερυθρόλευκοι» «άγγιξαν» το 2-0, με τον Κλιάιτς να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Καρσελά.

Ένα λεπτό αργότερα (10’) η Παρτίζαν έφτασε στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενη τα κενά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο Γιάνκοβιτς έκανε ανενόχλητος το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ταουαμπά με προβολή από τη μικρή περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1.

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη-μισή πρόκριση για Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να συνέλθει, όμως μετά το 20’ οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Στο 25’ ο Φιγκέιρας έκοψε σωτήρια τον Τζούρτζεβιτς που επιχείρησε ψαλιδάκι, ενώ στο 28’ το διαγώνιο σουτ του Μίλετιτς κόντραρε στον Ρομαό. Ένα λεπτό μετά, ο Κούτρης έκοψε το γύρισμα του Λεονάρντο και στο 30’ ο Καπίνο μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσίρκοβιτς, με το 1-1 να μένει ως το ημίχρονο.

Και αν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, στην επανάληψη η ομάδα του Χάσι μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει την πρόκριση. Βέβαια δεν έλειψαν τα προβλήματα στην άμυνα, αφού στο 51’ ένα λάθος του Ρέτσου, έδωσε την ευκαιρία στον Λεονάρντο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά νωρίτερα, οι Πειραιώτες είχαν «αγγίξει» το 2-1, με τον Κλιάιτς να αποκρούει το πλασέ του Σεμπά. Το «ερυθρόλευκο» γκολ ήρθε τελικά στο 56’. Ο Καρσελά έδωσε στον Μπεν και ο Αφρικανός με εκπληκτικό τελείωμα μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «γάμα» και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το δεύτερο γκολ «έκοψε» τα πόδια των παικτών της Παρτίζαν, η οποία αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία και επιχειρούσε να απειλήσει με στημένες φάσεις. Μάλιστα, στο 73’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν μετά από φάουλ του Γιάνκοβιτς, ο Όστοϊτς έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε με σχετική ευκολία το 2-1 και στις καθυστερήσεις έριξε τη χαριστική βολή. Ο Φιγκέιρας με εκπληκτική μπαλιά, έβγαλε τον Εμενίκε απέναντι από τον Κλιάιτς, ο Νιγηριανός τον προσπέρασε και πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας, σκοράροντας τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρτίζαν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Εβερτον, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Ταουαμπά

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80' Πάρντο), Μπεν (88' Εμενίκε)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.