Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έχασε και ψάχνει θαύμα η ΑΕΚ

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έχασε και ψάχνει θαύμα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/7/2017 22:32
Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και πλέον ψάχνει θαύμα για να προκριθεί στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τζαγκόεφ (45+1’) και Βέρνμπλουμ (56’) τα γκολ ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ.

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η «Ένωση» πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια στις στημένες φάσεις και ηττήθηκε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, σκορ που εξανεμίζει τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, η οποία επέλεξε να περιμένει τους «κιτρινόμαυρους». Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 18’ με ένα δυνατό σουτ του Αϊντάρεβιτς, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Λιβάια έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο απέναντι από τον Ακινφέεφ, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο Σενίκοβ πρόλαβε και έκοψε την μπάλα πριν σουτάρει ο Έλληνας διεθνής. Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήρθε στο 28’. Ο Βέρνμπλουμ επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σιμόες και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

Στο 42’ ο Γκάλο δοκίμασε μακρινό σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ και στο 45+1’ η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βάσιν βρήκε με κεφαλιά τον Tζαγκόεφ και αυτός ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-0. Το γκολ ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο για την ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ είχε την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να απειλήσει, ωστόσο στο 56’ η ΤΣΣΚΑ βρήκε και δεύτερο γκολ. Μετά από νέο κόρνερ, ο Βέρνμπλουμ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ανέστη.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Κλωναρίδη, Αλμέιδα και Πατίτο, ωστόσο η «Ένωση» αδυνατούσε να απειλήσει, εν αντιθέσει με την ΤΣΣΚΑ, που είχε κλασικές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Στο 65’ ο Ανέστης έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Τσάλοβ, ενώ στο 78’ ο Ρώσος άσος δεν μπόρεσε για εκατοστά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, το απευθείας φάουλ του Βιτίνιο πέρασε δίπλα από το δοκάρι και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.

Με εξαίρεση δύο καλά σουτ των Μάνταλου (66’) και Αλμέιδα (88’) η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Ρώσους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον με το ενάμιση πόδι στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον δεν συμβεί κάποιο θαύμα στη Μόσχα, η «Ένωση» θα συνεχίσει στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, διεκδικώντας την είσοδο στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (59' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκορντσένκο): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Βερνμπλουμ, Βάσιν, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Tζαγκόεφ (75' Νάτχο), Βιτίνιο, Γκολόβιν (82' Μιλάνοφ), Σενέκοφ, Τσαλόφ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.