Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε η Γερμανία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε η Γερμανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/7/2017 22:58
Η Γερμανία, με γκολ του Στίντλ (20’), κέρδισε με 1-0 την Χιλή στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια κόσμου. Μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον Χάρα να γλιτώνει την κόκκινη για αγκωνιά.

Τι και αν πήγε στην Ρωσία με νεανική ομάδα; Η Γερμανία κέρδισε με 1-0 την Χιλή και κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η «νάσιοναλμανσαφτ» πήρε έτσι τα ηνία του θεσμού από τη Βραζιλία που μετρούσε τρεις σερί κατακτήσεις.

Η «Ρόχα» είχε την κατοχή (61%-39%) και τα διπλάσια σουτ (20-8) από τα «πάντσερ», όμως ο Τερ Στέγκεν με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Οι πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής μπήκαν από το ξεκίνημα πιο δυνατά στο ματς, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Στο 13’ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Βάργκας, ενώ στο 20’ ο πορτιέρο της Μπαρτσελόνα έδιωξε σωτήρια το μακρινό σουτ του Βιδάλ.

Η Χιλή είχε την απόλυτη υπεροχή, όμως στο 23’ ένα τραγικό λάθος του Ντίας επέτρεψε στον Στιντλ να γράψει το 1-0 σε κενή εστία. Το γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού «πάγωσε» τους Χιλιανούς, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά μέχρι το ημίχρονο. Αντίθετα, οι Γερμανοί κέρδισαν μέτρα και είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 40’ ο Ντράξλερ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι με πλασέ εκτός περιοχής, ενώ στο 45’ ο Μπράβο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γκορέτσκα, κρατώντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά επεισοδιακό. Στο 57’ η Γερμανία ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μποσεζούρ, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι και ακολούθησε λογομαχία του Κίμιχ με τον Μπράβο. Μάλιστα στη φάση μπήκαν οι Βιδάλ και Μεντέλ, οι οποίοι έσπρωξαν τον Γερμανό επιθετικό. Λίγα λεπτά μετά (65’), ο Χάρα έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Βέρντερ, όμως παρά τη χρήση VAR, ο Χιλιανός είδε μόνο κίτρινη.Η Χιλή είχε την υπεροχή και έψαχνε τον τρόπο για να επιστρέψει στο ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 74’ ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Βάργκας από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 75’ ο Γερμανός πορτιέρο απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Βιδάλ. Πέντε λεπτά μετά ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας με δυσκολία το συρτό σουτ του Αράνγκις. Στο 84’, μετά από λάθος του Γερμανού πορτιέρο, ο Πουτς γύρισε στον Σαγάλ, αλλά αυτός αστόχησε σε κενό τέρμα.

Στο 89’ πήγε να δημιουργηθεί σύρραξη, αφού αρκετοί Χιλιανοί παίκτες πήγαν πάνω στον Τσαν, ο οποίος είχε πέσει στη μπάλα, κάνοντας καθυστερήσεις. Οι Χιλιανοί πίεζαν ασφυχτικά για το γκολ και στο 90+5’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με απευθείας φάουλ του Σάντσες, όμως ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε στη γωνία, κρατώντας το 1-0 ως το φινάλε.

Έτσι, η Γερμανία κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της ιστορίας της, παρά το γεγονός ότι ο Γιοακίμ Λεβ πήρε στην Ρωσία τη δεύτερη ομάδα των «πάντσερ». Στα αξιοσημείωτα πως η αρχική ενδεκάδα της Γερμανίας ήταν μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερη από την ομάδα Κ-21 που πριν λίγες μέρες κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων (24 χρόνια και 244 ημέρες έναντι 22 χρόνια και 275 ημέρες).

Κορυφαίος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Τζούλιαν Ντράξλερ, ενώ το «Χρυσό Γάντι» πήγε στον Κλαούντιο Μπράβο. Από την άλλη, το «Χρυσό Παπούτσι» της διοργάνωσης πήγε στον Τίμο Βέρνερ με 3 γκολ. Από τρία γκολ είχαν και οι Γκορέτσκα- Στιντλ, όμως ο φορ της Λειψίας είχε και δύο ασίστ.

Χιλή (Πίτσι): Μπράβο, Ισλα, Μεδέλ, Χάρα, Ντίας (53' Βαλένσια), Ερνάντες, Αράνγις (81' Σαγκάλ), Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας (81' Πουτς).

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Γκίντερ, Μουστάφι, Ρούντιγκερ, Εκτορ, Κίμιχ, Ρούντι, Γκορέτσκα (92' Ζίλε), Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ (79' Τσαν).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.