Μείον 6 βαθμούς και 7 αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ, 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ

Μείον 6 βαθμούς και 7 αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ, 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ


Βαριά «καμπάνα» για ΠΑΟΚ, ο οποίος τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών από τα πλει-οφ και 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του Κυπέλλου. Πρόστιμο και 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η πειθαρχική επιτροπή τιμώρησε με -6 βαθμούς τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τα πλει-οφ (αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την βαθμολογία γιατί 2η και 3η θέση δίνουν το ίδιο εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ) και με τιμωρία 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό σημαίνει πως για σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο η Τούμπα θα είναι κλειστή, προκαλώντας τεράστιο οικονομικό και όχι μόνο πλήγμα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο 285.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ, που δεν είχε τόσο βαρύ κατηγορητήριο όσο ο ΠΑΟΚ, τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές χωρίς κόσμο και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 170.000 ευρώ.

Να τονιστεί ότι οι ποινές είναι εφέσιμες και οι δυο ομάδες έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους για να μειωθεί η ποινή τους.

Αναλυτικά η απόφαση:

-ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

Παίξε νόμιμα στη Tipbet
Επίσκεψη

-ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

-ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».
-ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

-ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

-Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, η νέα βαθμολογία των πλει-οφ είναι η εξής:

1. ΑΕΚ 12
2. Παναθηναϊκός 8
3. ΠΑΟΚ 5
4. Πανιώνιος 4


Ομάδες που αφορά: ΠΑΟΚ ΑΕΚ

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρεία:

    Εγγραφή νέου χρήστη - Επιλέξτε όνομα χρήστη (username)    Εγγραφή