Παραιτήθηκε ο Αντεισαγγελέας Μπαξεβάνης

Παραιτήθηκε ο Αντεισαγγελέας ΜπαξεβάνηςΤην παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, έπειτα από βίντεο στο οποίο φαίνεται να πανηγυρίζει έξαλλα υπέρ του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final Four με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για λόγους ευθιξίας -όπως αναφέρει ο ίδιος- έθεσε την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών «πιάστηκε» από τις κάμερες να πανηγυρίζει έξαλλα το καλάθι του Βασίλη Σπανούλη με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα με 74-73 στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στον Τύπο και λίγες ημέρες αργότερα πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Να σημειωθεί πως την περυσινή σεζόν είχε δημοσιευθεί φωτογραφία στην οποία πανηγύριζε το νικητήριο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη, στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και του είχαν γίνει αυστηρές συστάσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο.

Το κείμενο αναλυτικά:


«Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην οποία υπηρέτησα από την 01.10.2015.

Τούτο δε για λόγους ευθιξίας και για την προάσπιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης και του κλάδου μου και μόνον. Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα συγκεκριμένων κηνσόρων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία σχολίαζαν αρνητικά εκδηλώσεις μου εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων, που άπτονται της ιδιωτικής μου σφαίρας και πυρήνα του δικαιώματος της προσωπικής μου ζωής, δηλώνω ότι ουδόλως πτοούν το Εισαγγελικό μου φρόνημα, καθόσον εξυπηρετούν αλλότριες στοχεύσεις και όχι την προάσπιση της διαφάνειας και ισονομίας στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, την οποία ευόρκως υπηρέτησα επί 2ετία.

Επ’ αυτού δε παραπέμπω στο χειρισμό του συνόλου των υποθέσεων που χρεώθηκα κατά το χρόνο της θητείας μου και των διώξεων που άσκησα κατά τη διάρκειά της, όπως επίσης και της διαδικαστικής εξέλιξης αυτών.

Η επιχειρούμενη δε αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας μου, κατά την άσκηση των ως άνω καθηκόντων μου, και μάλιστα κατά τρόπο συκοφαντικό, καταρρίπτεται ευθέως από τον τρόπο εκτέλεσης αυτών, ο οποίος ήταν σύμφωνος με το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδηση μου, τεχνηέντως δε και ιδιοτελώς αποκρύπτεται από τους εν λόγω συντάκτες.

Στέφανος- Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης

Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών
»
Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: