Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θιγάντα ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε

Θιγάντα ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2017 23:13
Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο της Μπιλμπάο, οι Βάσκοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Χοσέ Άνχελ Θιγάντα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Λύση εκ των έσω δόθηκε στο θέμα του προπονητή στην Μπιλμπάο. Ένα 24ωρο μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι Βάσκοι ανακοίνωσαν ότι θα πορευτούν με τον Χοσέ Ανχελ Θιγάντα, προπονητή της Β’ ομάδας από το 2011.

Ο 50χρονος, γνωστός και ως «Κούκο», υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ετοιμάζεται να υπηρετήσει την Μπιλμπάο και από το πόστο του προπονητή, αφού από το 1991 έως το 1998 φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου, σημειώνοντας 76 γκολ σε 255 συμμετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θιγάντα είχε βρεθεί μια «ανάσα» από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης το 2010, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Οσασούνα το 2005 και στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος τεχνικός, οδήγησε την ομάδα της Παμπλόνα μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ακολούθησε ένα αποτυχημένο πέρασμα στη Χερέθ και από το 2011 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της 2ης ομάδας της Μπιλμπάο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.