Η απάντηση της ΕΠΟ σε Αλαφούζο για τον Κύζα

Η απάντηση της ΕΠΟ σε Αλαφούζο για τον ΚύζαΜε ανακοίνωσή της, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι επέστρεψε ως «απαράδεκτη» την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου για τον Γιώργο Κύζα και την δημοσιεύει.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΠΔΕ της ΕΠΟ, το απόγευμα της Παρασκευής (28/04), η επιστολή του Γιάννη Αλαφούζο προς τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Σταύρο Τριτσώνη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταγγείλει τη σύνδεση του διαιτητή, Γιώργου Κύζα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, μέσω της παρέμβασης τρίτου προσώπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαιτητής του χθεσινού (27/4) αγώνα στην Τούμπα φιλοξενούνταν πριν το παιχνίδι σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας και απολάμβανε «σύνθετες προσωπικές εξυπηρετήσεις», με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος να έχει επαφές με τους διοικούντες τον «δικεφάλου».

Η ΠΔΕ της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και, αφού αποκάλυψε πως επέστρεψε την επιστολή πίσω στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού ως «απαράδεκτη», έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το φάκελο της υπόθεσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Στις 25 Απριλίου 2017, 48 ώρες πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ –Παναθηναϊκός, ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος απέστειλε κλειστό φάκελο με την μνεία ΙΑΧ (ιδίοις αυτού χερσί) στον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Τριτσώνη, ο οποίος, στα πλαίσια εγκεκριμένης και από την FIFA πρακτικής, τον παρέδωσε κλειστό στην ΠΔΕ.

Ο φάκελος περιείχε επιστολή που ο συντάκτης της χαρακτήρισε ”εμπιστευτική”, της οποίας έλαβε, ως όφειλε, γνώση η ΠΔΕ. Η επιστολή δεν περιέχει κανένα ποινικώς επίψογο στοιχείο, άλλως ασφαλώς ένα τέτοιο στοιχείο δεν θα χαρακτηριζόταν ”εμπιστευτικό” και θα είχε αποσταλεί προς διερεύνηση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Επίσης, περιέχει υπαινιγμούς προσωπικού χαρακτήρα, για τους οποίους, αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που δικαιολογούν δημόσια καταγγελία, μπορούσε και μπορεί όποιος τα διαθέτει να τα παραδώσει στην δημοσιότητα, αναλαμβάνοντας και κάθε σχετική νομική και ηθική ευθύνη.

Η ΠΔΕ, θεωρώντας ότι ζητήματα όπως εκείνα που έθεσε η επιστολή αυτή δεν μπορούν να είναι αντικείμενο ”εμπιστευτικής” διαχείρισης, επέστρεψε ως απαράδεκτη την επιστολή αυτή στον αποστολέα αυτής, παρέχοντάς του έτσι την ευκαιρία, 46 ώρες πριν από τον αγώνα, να καταγγείλει δημόσια και υπεύθυνα ό,τι νόμιζε ότι έπρεπε να καταγγείλει, αλλά και σε όλα τα κατονομαζόμενα από την επιστολή πρόσωπα να απαντήσουν όπως νομίζουν.

Ενόψει της έκτασης και του χαρακτήρα που έλαβε το ζήτημα η ΠΔΕ, με λύπη της, παραδίδει στην δημοσιότητα τον φάκελο, την επιστολή του κ. Αλαφούζου και την απάντηση του Προέδρου της, έτσι ώστε κάθε εμπλεκόμενο μέρος να υπερασπισθεί όπως νομίζει τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά του.
Ελπίζοντας δε ότι με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, για μία ακόμη φορά, σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το οποίο όλοι κόπτονται ανάλογα με αποτελέσματα της ομάδας τους, η ΠΔΕ προσκαλεί για μία ακόμη φορά σε νηφάλια και φίλαθλη συμπεριφορά κάθε πλευρά
».

Η επιστολή του Γιάννη Δρόσου:


«Προς τον κ. Ιωάννη Αλαφούζο

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

ο Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Τριτσώνης δεν δέχθηκε τον παρόντα φάκελο που του αποστείλατε, στο πλαίσιο της πάγιας και και εγκεκριμένης και από την FIFA πρακτικής να μην δέχεται επιστολές που προέρχονται ή μπορούν να αποδοθούν σε ΠΑΕ, στα πλαίσια άλλωστε και γενικότερης σχετικής πρόσφατης ανακοίνωσης της ίδιας της ΚΕΔ και παρέδωσε τον φάκελο κλειστό στην ΠΔΕ.

Η επιστολή σας που περιέχεται στο φάκελο αυτό είναι απαράδεκτη, είμαι δε βέβαιος ότι είναι προϊόν στιγμής που δεν την συνόδευε η αναγκαία νηφαλιότητα. Για τον λόγο αυτό σας επιστρέφω τον φάκελο και την επιστολή.

Με θερμές ευχές και αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της ΠΔΕ
»

Η επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου στον Σταύρο Τριτσώνη:


«Αγαπητέ κ. Τριτσώνη,

Σας στέλνω αυτή την εμπιστευτική επιστολή, διότι θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία, τα οποία ήρθαν σε γνώση μας, σε σχέση με τον διαιτητή του μεθαυριανού αγώνα Κυπέλλου.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Κύζας φιλοξενείται από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου SARISSA, τον κ. Τσακίρη, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η φιλοξενία περιλαμβάνει ακόμα και πιο «σύνθετες προσωπικές εξυπηρετήσεις».

Ο ξενοδόχος αυτός είναι ένθερμος οπαδός του ΠΑΟΚ και διατηρεί συχνότατες επαφές με τη διοίκησή του, προτείνει δε ακόμα και άτομα για την προσωπική ασφάλεια του ιδιοκτήτη του.

Οπως γνωρίζετε, ο κ. Κύζας έχει επανειλημμένως αδικήσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και οι παραπάνω πληροφορίες δεν μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα σε σχέση με τη μεθαυριανή διαιτησία.

Η μόνη θέση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι η ορθή και δίκαιη αντιμετώπισή του από τους διαιτητές στους αγώνες
»Ομάδες που αφορά: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: